met zelfscan en camerabewaking

Hoevewinkel 2.0: de mobiele boerderijwinkel

Tholen - Verkoop in een hoevewinkel zorgt bij veel telers voor een aanzienlijk deel van de omzet. "We realiseren daar zelf de beste verkoop, maar het is niet altijd even gemakkelijk om een hoevewinkel uit te baten", vertelt Nele Van Elven van Van Elven Agra. "De openingsuren en de locatie zijn regelmatig een beperkende factor. Daarom hebben we gekozen voor een mobiele versie, de hoevewinkel 2.0, ofwel de mobiele hoevewinkel. Dat zou een oplossing moeten zijn voor de bovengenoemde problemen waar je tegenaan loopt als je een hoevewinkel hebt. Momenteel is men bezig met de ontwikkeling en de verwachting is dat hij in februari in gebruik genomen kan worden."7 op 7
De nieuw ontwikkelde container kan neergezet worden op gelijk welke plaats en biedt een volledig nieuwe winkelervaring. Het is een onbemande shop, met camerasysteem. De verkoop gebeurt via self-scanning en is cash-loos. Daardoor kan met ruime openingsuren worden gewerkt en kan de winkel 7 dagen op 7 open zijn. In de winkel worden de producten verkocht van de twee bedrijven, eventueel aangevuld met het aanbod van producenten uit de buurt.

Zelfscan en camerabewaking
Nele vervolgt: "We hebben een tweetal plaatsen waar hij neergezet mag worden. Als het een succes is dan kunnen meerdere exemplaren geproduceerd worden. De mobiele hoevewinkel met een zelfscan systeem en camerabewaking. Onze collega fruitteler Koen Bruneel heeft al ervaring met dergelijke verkoop en de diefstal is zeer miniem. Mensen moeten wel zien dat ze gefilmd worden en dat schrikt af." Of het de toekomst is, weet ze niet. "Dat moet nog blijken, maar landbouwers zijn omwille van de crisis steeds meer op zoek naar eigen vermarkting. Ze zien het echter niet altijd zitten om zelf een winkel uit te baten en dan kan dit een oplossing zijn."

Klik hier voor meer informatie over de mobiele boerderijwinkel


Innovaties:
Om innovatie te stimuleren organiseert het Innovatiesteunpunt om de twee jaar een Innovatiecampagne, dit jaar voor de 10e keer. Na een selectieprocedure koos een jury uit de 113 inzendingen 10 evenwaardige laureaten. De publiekswinnaar uit deze tien innovaties is Philippe Van Haelst- Meerdonk met een volautomatische boormachine voor boomgaarden.

De andere laureaten waren:
• Teelt van kruiden, groenten en vissen in zeecontainers in de stad (Urban Smart Farm), Kenny Vandenbroucke en Pascal Debondt - Genk
• "Rent a bee", Ronald Haeck - Oosteeklo
• Koppeling tussen tomaten- en viskweek, Stijn Van Hoestenberghe en Johan Vlaemynck - Deinze
• Thuisverkoopweegschaal, Corneel Martens - Oostkamp
• Bloemendak, Dirk Maris - Arendonk
• Mechanische melkarm, Patrick Van Ham - Wuustwezel
• Hoevewinkel 2.0, Koen Bruneel en Nele Devoghel – Rijkevorsel en Veerle-Laakdal
• Bokashi, Mario Vanhellemont en Raf Thomassen – Meensel-Kiezegem en Nieuwerkerken
• Mulchaardappelen, Hilar Mausen – St.-Vith

Klik hier voor meer informatie over de tien winnaars


Voor meer informatie:
Van Elven Agra BVBA
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
Tel: 014/84.05.32
Fax: 014/84.25.16
info@vanelven.be
www.vanelven.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven