Erwin Jansen, AGF-specialist Brummen:

"Wekelijks verkoop ik 50 kisten Delbare"

Tholen - De vroege Hollandse appelen vallen goed in de smaak bij de klanten van Erwin Jansen, AGF-specialist in Brummen. "Ik heb nog altijd importappelen zoals Braeburn, Pink Lady, Gala en Jazz. Tot voor 2 weken geleden liep dat goed, maar nu ik Hollandse ernaast kan leggen, laten de klanten de import weer liggen en kopen de Delbare. Mensen met een appelallergie zijn blij dat de Santana's er weer zijn."Erwin Jansen heeft in Brummen een vaste klantenkring opgebouwd door onderscheidende producten te verkopen zoals de Delbare. "Natuurlijk ligt in de supermarkt ook Delbare, maar dat zijn van die grasgroen geplukte appelen die lang niet zo goed smaken. Ik haal ze al jaren bij een teler uit de buurt, die ze rijp plukt. Dan zijn ze minder lang houdbaar, maar klanten eten ze meestal binnen een week op. Door ze direct bij de teler te halen, kan ik mijn klanten altijd dezelfde kwaliteit en smaak garanderen. Dat lukt niet wanneer ik ze bij de groothandel haal. Daar komen ze toch telkens ergens anders vandaan. Sowieso slaan steekproducten altijd goed aan omdat mensen graag groenten en fruit uit de buurt eten."
 
Twee dagen per week staat de AGF-specialist op de markt, op andere dagen vent hij in de dorpen en gehuchten rondom Brummen met zijn rijdende winkel. Van Delbare verwacht hij deze week 50-60 kisten te verkopen. Hij adverteert ook met de Santana appel. "Dat is echt een appel voor erbij, daar doe ik hooguit 2 à 3 kisten van in de week. Doordat ik een bericht op Facebook plaats, krijg ik er wel meteen aanloop door", vertelt Erwin.
 
De Hollandse appelen waren enkele weken niet beschikbaar. De oorzaak was de voorjaarsvorst in 2017. De droge en hete dagen van afgelopen zomer zetten andere producten hier en daar onder druk, merkt Erwin. "Met name over ijsbergsla krijg ik veel klachten omdat die bruin van binnen is. Maar dat is haast niet te voorkomen, weet ik uit eigen ervaring, ijsbergsla heeft staan broeien op het land. Ik vind het knap dat de meeste producten er nog zo mooi uitzien. Petje af voor de telers."

De droogte leverde hem echter ook een aantal goed lopende acties op. Via Willem Dijk deed hij mee aan de acties om telers met bloemkool-, paprika- en tomatenoverschot te steunen. "Vorige week gaf ik een gratis bloemkool weg bij 7,50 aan boodschappen. Deze actie was echt voor mijn vaste klanten bedoeld. Afgelopen dagen deed ik een actie met trotstomaten, 2 euro voor 5 kilo. Dat is bijna voor niets en de klanten hebben de komende weken ook geen tomaten meer nodig, maar toch kan het gewoon uit."

Voor meer informatie
Versspecialist Erwin Jansen
Cortenoeverseweg 139
Brummen
T: 06 53931980

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.