Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Liere, Flevotrade Dronten:

"Zonder MH wordt het een ramp"

Tholen - "Verschrikkelijk spannend", zo typeert Piet van Liere van FlevoTrade Dronten de huidige uienmarkt. "De export houdt niet over. Afrika hobbelt nog wel mee, afhankelijk van de gestelde quota. De grote vraag is nu hoe groot de lokale oogst uitvalt en of er nog een tweede quotum volgt. Verder gaan er wat uien naar het Caribisch gebied, het Verenigd Koninkrijk en het Verre Oosten. Brazilië is helaas nog niet aan de bak. Al met al maakt dat de export vandaag de dag erg lastig."



"Er wordt voor een prijs rond de 7/8 cent bij de boer gekocht, dus ook de boer heeft zijn twijfels wat hij moet doen. De baalprijs is afgedaald naar een niveau rond de 12 cent. Dat is niet wild, maar het maakt onze kans op de wereldwijde exportmarkten alleen maar groter en biedt ook de mogelijkheid om nieuwe markten te betreden. De kwaliteit van de uien is goed. De kleur is mooi en het product kan de hele wereld over. Dat is dan weer positief!"



De hernieuwde toelating van de kiemremmer maleïne hydrazide (MH) houdt momenteel de uiensector in zijn greep. "We hebben nou eenmaal te maken met de wettelijke termijn dat de fabrikant zijn aanvullende informatie kan sturen. Laten we alsjeblieft hopen dat de politiek zo slim is om een aanvullende regeling te treffen en inziet dat er voor de hele Nederlandse sector -van telers tot verwerkers en exporteurs - verschrikkelijk veel van afhangt. Zonder dit middel wordt het een ramp", besluit Piet.

Voor meer informatie:
FlevoTrade Dronten
Staalwijk 15-17
8251 JP Dronten
+31 321 387 170
info@flevotrade.nl
www.flevotrade.nl