"Gerry Li (Rida Trade): "Breed Chinees assortiment beschikbaar vanuit Poeldijk"

Nieuwe oogst Chinese gember arriveert op spannende marktTholen - Bij Rida Trade is de nieuwe oogst Chinese gember gearriveerd. Volgens sales manager Gerry Li is het spannend hoe het seizoen zal verlopen. "De kostprijs in China ligt rond de 17 euro, terwijl de prijzen in Europa op een relatief laag niveau liggen. Wel verwachten we dat de vraag naar de nieuwe oogst gember snel op gang zal komen, omdat de kwaliteit van de oude gember niet best meer is. De nieuwe gemberoogst is volledig droog en van goede kwaliteit. We re-packen de gember in verpakkingen van 1, 2, 4 en 5 kg."Rida Trade teelt gember in het Chinese Shandong. Het bedrijf heeft de gember ook in de biologische variant beschikbaar. "Dat is weliswaar nog niet zo'n grote markt, maar wel een sterk groeiende. In de toekomst verwachten we een grote markt voor biogember", zegt de sales manager.

Afgelopen najaar verhuisde het verkoopkantoor van het Chinese productiebedrijf vanuit Den Hoorn naar het ABC-terrein in Poeldijk, waar het de beschikking heeft over een ruim warehouse met negen laaddocks. "De verhuizing is een goede zet geweest. We zitten midden tussen onze klanten en daarbij is de locatie logistiek gezien ideaal", vertelt Gerry. Het bedrijf richt zich met haar afzet op groothandelaren door heel Europa.Naast gember biedt Rida Trade een uitgebreid Chinees assortiment aan, bestaande uit zoete aardappelen, knoflook, paddenstoelen, kastanjes, nashi-peren en eddoes. "In Europa zijn de Chinese zoete aardappelen nog relatief onbekend ten opzichte van het product uit de Verenigde Staten en Honduras, maar we hebben goede volumes vanuit China beschikbaar van goede kwaliteit (GlobalGAP), die we voor een gunstige prijs kunnen aanbieden. Ons paddenstoelenassortiment is inmiddels gegroeid van Eryngii naar Shimeji en we verwachten op termijn ook de eerste Shii-take. Alle paddenstoelen zijn ook biologisch beschikbaar", besluit Gerry.

Voor meer informatie:
Gerry Li
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
sales@ridatrade.nl
www.ridatrade.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.