Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sectorverjonging met teelt- en oogstmachines

China's uitdaging: nieuwe generaties blijven telen

"In China wordt het grootste deel van de knoflookteelt en -oogst met de hand gedaan. De twee belangrijkste uitdagingen voor knoflooktelers zijn de groeiende arbeidskosten en de moeilijkheden bij het vinden van jonge telers voor de sector. Jongeren verhuizen vaak naar steden en streven naar carrières buiten de landbouw. Wij willen machines ontwikkelen die specifiek ontworpen zijn voor de knoflookteelt. Door de productie te industrialiseren, kan de opbrengst verbeteren en wellicht kan de sector zo zijn personeelsbestand behouden", vertelt Lydia Xin.


Het team van de Factum Group

"We ontwerpen plant-, oogst-, schil- en sorteermachines. We produceren ook gespecialiseerde apparatuur die wordt gebruikt in de koelopslag. Een aantal machines is al langer beschikbaar, zoals de knoflooksorteerapparatuur. De plant- en oogstmachines zijn echter geheel nieuw voor de sector."


"In samenwerking met een Spaanse teler en een Chinees agrarisch onderzoeksinstituut hebben we plant- en oogstmachines ontwikkeld die voldoen aan de behoeften van Chinese telers. In China is de plantruimte tussen knoflookbollen ongeveer 18 centimeter (ter vergelijking: in Spanje is dat 35 centimeter). Per uur kan onze machine 3.000 vierkante meter beplanten: tien keer zoveel als een arbeidskracht met de hand kan doen."

"Onze klanten zijn voornamelijk grotere teeltbedrijven. Ik gok nu dat 5% van de bedrijven in Shandong, of minder, plant- en oogstmachines gebruikt. Dat is veel minder dan het geval is voor sorteerapparatuur, dat door 80% van de bedrijven wordt gebruikt. Het marktpotentieel is enorm en we willen onze apparatuur ook graag exporteren. We hebben al een aantal eerste machines verkocht aan India, en kijken naar andere mogelijkheden in het buitenland."


Ontwerp- en productiefabriek 


Voor meer informatie:
Lydia Xin, Factum Group
Contact: +86 17853798777 / +852 65607919
Publicatiedatum: