"Rinus Wisse: "Optische sorteerlijn gaat als primaire lijn draaien"

TOP Onions kiest voor optisch sorteren met JDC-ElisamTholen - TOP Onions heeft gekozen voor het optische sorteersysteem van JDC - Elisam. Belangrijkste voordeel van deze nieuwe techniek is dat een garantie gegeven kan worden over de kwaliteit van de gesorteerde uien. JDC levert de nieuwe sorteeroplossing, bestaande uit een camerasysteem een sorteerder en afzuiging."Het camerasysteem verricht 20 metingen over 10 uien per seconde, waarmee interne en externe kwaliteit gecontroleerd wordt. Die kwaliteitseisen stel je zelf in en worden geautomatiseerd verwerkt in de Elisam-sorteerder. Zo wordt de kwaliteit meetbaar", vertelt Fred Jongejans van JDC. "Dit geavanceerde optisch sorteersysteem is in te stellen op elke uienlijn en geeft een grotere leverbetrouwbaarheid, consistente uienkwaliteit en een verlaging van arbeidskosten."We stelden Rinus Wisse van TOP enkele vragen over deze investering.

Wat is jullie belangrijkste reden om te kiezen voor optische sorteertechnologie?
We willen werken aan een nog hogere en consistente kwaliteit uien. Dit zowel intern als extern.

Wat gaf voor jullie de doorslag om te kiezen voor de techniek van JDC/Elisam?
JDC en Elisam hebben veel kennis en kunde in het optisch sorteren. Ze hebben mondiaal al verschillende goed werkende lijnen geplaatst.In Nederland draaien er nog niet veel optische sorteerlijnen. Wat is het voordeel om hiermee de eerste te zijn? Is het niet handiger om even de kinderziektes bij anderen af te wachten?
We zijn niet de eerste zoals je weet, er draaien al verschillende lijnen. Dit is het geschikte moment om te starten, we zien het optisch sorteren duidelijk als de toekomst.

Hoe gaan jullie de lijn inzetten? Voor welke uien en welk aandeel van de totale uien?
We gaan de lijn inzetten voor zowel de gele als de rode uien. De optische sorteerlijn zal als primaire lijn gaan draaien. De andere sorteerlijnen zijn dan voor het overige volume.

Merken jullie bij afnemers vraag naar interne kwaliteitssortering?
Klanten willen TOP kwaliteit, van retail tot groothandel, dichtbij en tot in de uithoeken van de wereld. Met deze machine kunnen we dat nog beter garanderen, waarbij vooral de interne kwaliteit een speerpunt is.Wat gaat dit betekenen voor de totale uiensector?
We kijken niet zozeer naar andere bedrijven, we doen dit om onze positie als vooruitstrevend uienbedrijf te waarborgen en verder uit te bouwen. Aan de andere kant is dit een dusdanige verandering in de techniek dat dit waarschijnlijk wel wat teweeg gaat brengen in de sector.

www.jdcgrading.com/

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.