Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase telers willen subsidie vanwege dalende uienprijzen

Uientelers uit India roepen de overheid om hulp. Het uienoverschot moet verkocht worden, omdat de waarde van uien is gedaald. 

De telers willen dat de overheid de export van uien laat toenemen door centrale instanties. Ze willen ook dat de subsidie op de uienexport verhoogd wordt met 25% en dat ze voor elke 100 kg uien 1000 rupees subsidie krijgen.

Een beambte van de Lasalgaon APMC zegt dat de prijzen zo laag zijn, omdat de kwaliteit van de uien slecht is. "Uien van goede kwaliteit worden verkocht voor 400 tot 550 rupees (ongeveer €5,60 tot €7,60) per 100 kg. De uien die voor 100 rupee per 100 kg werden verkocht, waren van slechte kwaliteit."

De kosten voor het telen van uien liggen rond 950 rupees per 100 kg. Telers draaien verlies als ze onder die prijs verkopen. De overheid heeft de subsidie tot en met 31 maart met 5% verhoogd, maar de gemiddelde uienprijs blijft dalen. 

Bron: timesofindia.indiatimes.com
Publicatiedatum: