Amerikaanse uienfusie Baker en Murakami

Op 23 februari hebben de in Ontario, Oregon gevestigde uienexporteurs Murakami Produce Co. LLC en Baker Packing Company aangekondigd te gaan fuseren. Vanaf 1 juli zullen de twee bedrijven samen verder opereren onder de naam Baker & Murakami Produce Co. LLLP.

Van links naar rechts: Grant Kitamura, Jerry Baker, Chris Woo en Steve Baker. Bron foto: Baker & Murakami Produce Company


"Murakami and Baker hebben altijd respect voor elkaar gehad," zegt Grant Kitamura van Murakami Produce. "Beide ondernemingen zijn succesvol en hebben een reputatie opgebouwd op basis van goede kwaliteit, eerlijkheid en integriteit. Het leek als een logische keuze om de twee ondernemingen te fuseren. We hebben nu een grootschalige verpakkingsfaciliteit die in de regio's van Idaho en het oosten van Oregon op elk niveau kan concurreren." Steve Baker, de directeur Baker Packing zegt dat hij en zijn vader, oprichter Jerry Baker, ernaar uitkijken om met de mensen van Murakami Produce samen te werken. "We hebben alle respect voor wat zij allemaal hebben bereikt in hun lange en succesvolle geschiedenis. We geloven dat beide ondernemingen hun eigen culturen kunnen laten samensmelten tot een beter en efficiënter bedrijf."

Om de efficiëntie te verbeteren zijn er Europese sorteer- en verpakkingslijnen geïnstalleerd in het huidige pakstation van Baker. Ook is er op locatie begonnen met de bouw van nieuwe faciliteiten voor logistiek, met een oppervlak van 1.850 vierkante meter. Met de nieuwe faciliteiten komt het totale oppervlak voor verpakking en logistiek van het nieuwe bedrijf neer op ongeveer 6.300 vierkante meter. Er is meer dan een jaar door beide managementteams gewerkt aan de fusie. "We hebben lang overlegd over de bouw van hypermoderne faciliteiten, die lange tijd mee moeten kunnen gaan en ons binnen onze sector meer concurrerend vermogen moeten geven," aldus Kitamura. Steve Baker is het met hem eens. "Baker en Murakami zijn in onze lokale sector al jaren marktleiders. We zijn erg enthousiast over hoe deze nieuwe onderneming binnen de regio voor verandering zal zorgen."

Contact: 
Grant Kitamura
Murakami Produce Co. LLC
Tel: 541-889-3131

Steve Baker 
Baker Packing Co.
Tel:541-889-9663

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven