Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe bewaring voor 216 kisten

Open dag Maatschap Baarveld te Kloosterburen

Op vrijdag 17 maart a.s. organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe bewaarplaats met sorteerruimte van Maatschap Baarveld in Kloosterburen. Met deze nieuwe bewaarplaats is de maatschap helemaal op de toekomst voorbereid. De maatschap Baarveld bestaat uit vijf maten. Zij telen op hun bedrijf van 100 ha onder andere pootgoed. Op het bedrijf was tot op heden voor de opslag van hun pootgoed alleen een losgestorte bewaring en een kleine droogwand voor kisten in de Groninger schuur.

Behoefte aan nieuwe bewaring
De laatste jaren is de pootgoedteelt steeds meer verschoven naar hoogwaardiger pootgoed. Op het bedrijf was daarom behoefte aan een nieuwe bewaring voor het opslaan en sorteren van kisten met pootgoed. Vanwege de stammenteelt en de vele kleine partijen is als beluchting gekozen voor blazen door de pallet.

Nieuwe bewaring voor 216 kisten
In de nieuwe schuur zijn vijf cellen voor elk 216 kisten pootgoed. Drie cellen zijn uitgevoerd met mechanische koeling. Deze koeling heeft het natuurlijke koudemiddel CO2. Hiermee is de maatschap helemaal op de toekomst voorbereid.
De ruimte sorteerruimte van bijna 1.000 m² en de luifel maken de gehele bewaring compleet. Onder de luifel kan men eenvoudig leeg fust droog wegzetten. Maar ook tijdens het rooien is dit een prima plek om de inschuurlijn droog te laten staan.

Open dag
Komt u ook een kijkje nemen in deze stal die goed past bij de huidige situatie in de akkerbouw? U bent van harte welkom bij Maatschap Baarveld aan de Nijenklooster 4 te Kloosterburen op vrijdag 17 maart van 13.00 uur tot 20.00 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Harrie Versluis via 06 22 93 00 47 of [email protected].
Publicatiedatum: