Austalië: impressie van de groothandelsmarkt in Melbourne

De stad Melbourne heeft altijd al een groothandelsmarkt gehad. De eerste officiële groenten- en fruitmarkt was de Western Market, die in 1841 werd opgericht. Van oudsher was de groothandelsmarkt te vinden in het stadscentrum. Op 31 augustus 2016 verplaatste de markt echter naar Epping, ver weg van de drukte van de stad.
The Market verzorgt rondleidingen op de markt zodat het publiek rond kan kijken en kan zien wat de dagelijkse gang van zaken is. "Epping Wholesale Market heeft een jaarlijkse omzet van €1,8 miljard. Het bedrijf is 7 dagen per week 24 uur per dag geopend. Onze excursies geven een impressie van de handelsmarkt van maandag tot vrijdag van 3.30 uur tot 19.30 uur," legt C-The Market gids Jan Claire uit. Jan stuurde FreshPlaza wat foto's van een recente rondleiding op de markt.


Trading Stands loods

Ongeveer 30% van de handelaren in dit gebied zijn telers, waarvan sommigen jaarrond en anderen afhankelijk van het seizoen hun waren verhandelen. Anderen zijn marktagenten. Op deze foto zien we een PROBUS-groep die kennis maakt met handelaren.


Kramen

Jan leidt een groep scholieren rond. Voor hen is het een unieke mogelijkheid om te zien hoe hun groenten en fruit bij de lokale supermarkt of groentewinkel belanden. 


Expositie

Melbourne Markets heeft een wand gemaakt van foto's en verhalen over de groothandelsmarkten vanaf 1836 waar bezoekers een goed beeld krijgen van de levendige geschiedenis van de markt. Er zijn handelaren die al drie markten meegemaakt hebben. Vanaf 1969 toen de markt van Queen Victoria verplaatst werd naar Footscray Road in West-Melbourne.Zonsopkomst gezien vanuit Gate 1, de hoofdtoegang voor alle voertuigen. In het oosten ligt een terrein dat in gereedheid is gebracht voor de verdere uitbreiding van Melbourne Market.


Dit is de Buyers Walk, een overdekt pad voor voetgangers en electrische voertuigen langs 156 koelkramen.
 

De belangrijkste groothandelaren zijn hier aanwezig en in dit gebied presenteren zijn hun producten aan onze gasten.

Van hun bezoek aan de markt herinneren onze gasten zich vooral de spontane proeverijen, gesprekken en gezellige bedrijvigheid.
 
Voor meer informatie:
Jan Claire
C the market
Tel: +61 430 507019
www.cthemarket.com.au
www.facebook.com/cthemarket


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.