Rusland negeert Turks verzoek einde boycot

Vorige week maakte Rusland een einde aan de boycot van een aantal Turkse producten, waaronder bloemkool, broccoli en uien. Voor een aantal producten, zoals tomaten, appelen, peren en komkommers blijft de boycot van kracht. De Turkse regering deed maandag een verzoek om ook voor de resterende producten de sancties op te heffen. Ankara wil de export naar Rusland vergroten naar 100 miljard dollar per jaar.

De Russische fytosanitaire dienst maakt echter geen haast en heeft het verzoek naast zich neergelegd. "Deze restricties, die er tot vandaag zijn, blijven en we zijn niet van plan om ze op te heffen. Zeker niet in de nabije toekomst," reageerde Yulia Melano, woordvoerder voor de organisatie tegen het Russische persbureau Tass.

Het opheffen van de sancties eind vorige week heeft geen gevolgen voor de prijsontwikkeling in Rusland, maakte het Ministerie van Economische Ontwikkeling bekend. Hoewel het toelaten van producten als bloemkool, broccoli en uien gevolgen zal hebben voor de prijsontwikkeling van deze specifieke producten, is het marktaandeel te klein om de algemene trend te beïnvloeden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven