Veel belangstelling voor Samro stenen- en kluitenscheider

Op vrijdag 17 februari 2017 heeft er bij Van der Torre te Zonnemaire (ZL) een live demonstratie van de TG Samro 24 plaatsgevonden. De heer van der Torre, die de Samro voor een aantal weken heeft gehuurd, was zo enthousiast over de machine dat hij zijn collega agrariërs hiervan deelgenoot wilde maken. Spontaan ontstond het idee om een Meet & Greet / live demonstratie op zijn bedrijf te organiseren. De spontane actie bleek een groot succes: de middag werd zeer goed bezocht.

Tijdens de Meet & Greet werd het unieke principe van de Samro stenen- en kluitenscheider gedemonstreerd. Het huren van de machine kwam dan ook niet uit de lucht vallen, want door de milde winter zaten er veel kluiten in de partijen aardappelen. De Samro deed zijn werk: de partijen werden op zeer nauwkeurige manier en met een hoge capaciteit gescheiden van kluiten en stenen.



De Samro heeft zijn waarde ruimschoots bewezen is een unieke machine in de aardappelverwerking. De TG Samro-24 beschikt over 24 uitwerpers en kan product tot 17 ton/u verwerken. Bovendien kan hij zowel afzonderlijk als in een verwerkingslijn worden ingezet. De machine heeft nog twee andere uitvoeringen: de TG 44 en de TG 72, waarbij de cijfers staan voor het aantal uitwerpers waarover de machine beschikt.

De TG 72 is specifiek ontworpen voor grote verwerkingscapaciteiten en wordt met name in grote verwerkingslijnen gebruikt. Met de 72 uitwerpers scheidt de machine tot 50 ton product per uur. Doordat de machine direct op een stortbak met grondzeefinrichting kan worden gebouw zijn extra transportbanden bovendien niet nodig.

Bron: Tolsma


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.