Uienbewaring in Kahovka, Oekraïne

In het zuiden van Oekraïne is Sergey de eigenaar van een agrarisch bedrijf. In Kahovka worden uien, wortelen en rode bieten geteeld. Vanaf het allereerste begin van de teelt van de genoemde gewassen was het strategische plan om een lange termijn-opslag te creëren van de geteelde producten. Het "probleem" dat men had was om een bewaring te hebben voor de verschillende gewassen waarbij verschillende systemen werden gebruikt. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om goede geforceerde ventilatie te combineren met betrouwbare mechanische koeling.De dealer van Mooij Agro, Fresh Engineering Group, vertegenwoordigd door Alexander Guritzky bood een energie kostenbesparende oplossing door het toepassen van de EC-ventilatoren, voor optimale lucht capaciteit. Deze ventilatoren bieden een hoge capaciteit tijdens het drogen, een lage capaciteit tijdens het koelen met buitenlucht en zelfs een nog lagere capaciteit tijdens de mechanische koeling fase.

De Mooij bewaarcomputer, de Croptimiz-r, biedt volledige integratie van de controle van de lokaal geleverde mechanische koeling. De Croptimiz-r is een eenvoudig te bedienen bewaarcomputer, zeker voor deze klant, aangezien deze wordt geleverd in de Oekraïense taal. Daarnaast is een belangrijk pluspunt dat alle data niet alleen op de Croptimiz-r zichtbaar zijn en gewijzigd kunnen worden, maar ook op de mobiele telefoon, de tablet of de Laptop, simpelweg door gebruik te maken van de Croptimiz-r App. Op deze manier is de klant altijd en overal op de hoogte van de bewaarcondities.Sergey is erg enthousiast over de goede samenwerking die hij had, en nog steeds heeft, met Alexander van FrEg. "Het was van het begin af aan gelijk al duidelijk dat Alexander veel kennis van zaken heeft en hij bood ons dan ook de beste oplossing en uitvoering, speciaal voor de kistenopslag. Direct bij aanvang van het project bood hij zijn hulp en expertise aan, waardoor het voor ons mogelijk is om het beste resultaat uit onze bewaring te halen", aldus Sergey.Hij vervolgt: "Met dit bewaarsysteem hebben wij complete controle over de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2 gehalte, wat ideale condities creëert voor de opgeslagen producten. Wij kunnen concluderen dat wij krachtige buitenventilatie (met de grootste 5,2 kW EC-ventilatoren), gecontroleerde koeling (met de laagst mogelijke delta T) én condensatie-vrije bevochtiging (met stand-alone bevochtigers) optimaal combineren. Dit alles wordt gecontroleerd door de unieke en zeer gebruikersvriendelijke bewaarcomputer, de Croptimiz-r.

En, wat wij daarnaast zeer belangrijk vinden, wij kunnen rekenen op 24/7 technische ondersteuning van zowel de Oekraïense als de Nederlandse specialisten in realtime via de online service".

Bron: Mooij Agro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.