Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienbewaarder moet lappen voor blauwgroen schimmelpluis in roze ui

Tholen - Een uienbewaarder moet ruim 80.000 euro betalen aan een akkerbouwer. Op een partij roze uien ontstond na bewaring door het bedrijf blauwgroen schimmelpluis. De bewaarder kan niet meer bewijzen dat ze de uien goed hebben opgeslagen, oordeelt het gerechtshof in Den Bosch.

Het gaat om een partij roze uien die in de zomer van 2011 opgeslagen werden bij de bewaarder. In het najaar kwamen de klachten binnen: de uien kwamen rot en zwart bij klanten aan. Sindsdien ruzieden teler en bewaarder over de oorzaak hiervan.

Uiteindelijk oordeelde de rechter dat de bewaarder maar moest laten zien dat ze zich aan de bewaarafspraken heeft gehouden. Dat lukte ze niet - integendeel zelfs. Het gerechtshof constateerde dat de bewaarder zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden. De bewaarder voerde ook aan dat de blauwgroene schimmelpluis mogelijk een andere oorzaak had, maar ook daar ging deskundige noch gerechtshof in mee.

Afgelopen week werd het bedrijf daarom veroordeeld tot het betalen van ruim 80.000 euro aan de akkerbouwer. Die hoeft ook de rekening van het bewaren van de uien niet te betalen.

Lees de hele uitspraak hier.


Publicatiedatum: