Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse knoflookproductie stijgt met 30%

Tot mei 2016 waren de Turkse knoflookvolumes niet toereikend om aan de vraag van de binnenlandse markt te beantwoorden. "We zijn er echter in geslaagd om de productie te vergroten en we kunnen onze knoflook nu zelfs internationaal vermarkten," vertelt Kerem Baltu van Tumen Tarim. "Onze knoflookproductie bedraagt per seizoen ongeveer 3.000 ton maar dit zal mogelijk verdubbelen," vervolgt Baltu.



Turkije exporteert momenteel witte knoflook naar landen zoals Frankrijk en Georgiƫ en heeft plannen om zijn product ook op de Duitse en Poolse markt te introduceren. "We denken dat we dit jaar een concurrerender prijs kunnen bieden dan voorgaande jaren en we zijn er klaar voor om onze export uit te breiden," vertelt Baltu. Turkije is echter niet de enige knoflookexporteur op de markt en het land moet het opnemen tegen China, Egypte en ook Spanje, zij het in mindere mate. Dit komt doordat deze landen hun producten op dezelfde markten aanbieden. Op de binnenlandse markt heeft Tumen Tarim geen grote concurrenten omdat het bedrijf in staat is jaarrond te leveren en dat is iets wat de andere leveranciers niet kunnen," legt Baltu uit.

Volgens Baltu wisselen de prijzen met het jaar afhankelijk van vraag en aanbod. Momenteel moeten we nog maar zien wat de internationale prijs is omdat ons seizoen nog niet is begonnen," besluit Baltu.


Voor meer informatie:
Kerem Baltu
Tumen Tarim
Tel.: +90 324 454 0088
Mv.: +90 532 5936970
Publicatiedatum: