Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Uienteelt in Central Luzon herstelt na plaag

Central Luzon, de topproducent van uien in de Filipijnen, zal naar verwachting de oogst dit jaar verdubbelen. Dit meldt het Department of Agriculture (DA).

Roy M. Abaya, directeur van DA regio 3, zei dat Central Luzon hersteld is van de schade die de legerworm vorig jaar heeft aangericht. Hierdoor kan het teeltgebied met 11.000 hectare uitgebreid worden. 

Abaya: "De teelt van deze oogst is veel beter en groter dan vorig jaar. De opbrengst van vorig jaar werd verminderd door de legerworm. 5.000 hectare van de oogst werd aangetast. Nu is minder dan 500 hectare getroffen door de legerwormen. De DA verwacht dat het gebied 11.000 hectare zal bereiken met een gemiddelde opbrengst van 12 tot 14 ton per hectare."

Gebaseerd op de berekening van BusinessMirror, zou de uienteelt in Central Luzon dit jaar 132.000 ton kunnen bereiken. Vorig jaar bedroeg de teelt 59.817 ton. 
Publicatiedatum: