Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Texas lager dan vorig jaar

De uienoogst heeft dit seizoen veel opgeleverd in Texas. Lois Kim, van PPC Farms: "Het was een goed seizoen, maar ik denk dat er overproductie is. De prijs van afgelopen jaar was veel hoger." De prijs voor een zak uien van 23 kg was afgelopen week $14 (€12,80), terwijl een zak vorig jaar $18 (€16,47) kostte. Lois Kim gaf aan dat telers hun productiegebied uitbreiden. Hierdoor dalen de prijzen.


De markt van Vidalia-uien is echter heel anders. Kim: "Vidalia-telers betalen 13 cent voor een doos uien van 18 kg, terwijl wij hier in Zuid-Texas 5 cent voor 23 kg betalen. Zij hebben waarschijnlijk meer marktonderzoek en promotie gedaan."

Kim zei dat ze nog minstens een maand kunnen leveren. Daarna zullen ze uien uit Mexico importeren. Op dit moment is er de meeste vraag naar uien. Volgens Kim verkochten ze de uien vroeger in grote zakken. Nu vragen de meeste mensen om kleinere verpakkingen.Regen en hagel in Texas hebben de uien van sommige telers aangetast. Kim: "Sommige mensen begonnen begin oktober al met planten en anderen waren al klaar voordat de regen kwam." Kim hoopt dat de marktprijs de komende weken zal stijgen. 

Voor meer informatie:
Lois Kim
PPC Farms
Tel: 956-580-2525
Publicatiedatum: