Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelttip Syngenta

Zijn uw plantuien optimaal beschermd tegen valse meeldauw?

Het is al een geruime tijd droog en schraal weer. Hoewel valse meeldauw zich onder deze omstandigheden niet zo snel zal ontwikkelen, zijn de eerste aantastingen gevonden in winterplantuien. Onder de huidige omstandigheden is het gevaar voor een aantasting in tweedejaars plantuien gering, zo meldt Syngenta in haar teelttips.Indien het weer omslaat en de nachten nat zijn met een relatieve luchtvochtigheid van boven de 95%, kunnen de schimmelsporen gaan kiemen als ook de temperatuur onder de 23°C blijft. Bij deze omstandigheden kunnen sporen gedurende vier tot zes uur ander loof infecteren, zodra de luchtvochtigheid in de ochtend daalt. Valse meeldauw heeft een incubatietijd van tussen de 10 en 16 dagen. Zodra u de symptomen waarneemt, heeft de infectie dus al weken geleden plaatsgevonden.
Pak valse meeldauw preventief aan!

Om valse meeldauw goed te bestrijden, is een preventieve aanpak zeer belangrijk. Dit kan door het inzetten van een systemisch fungicide zoals Fubol Gold. Dit middel verplaatst zich in het loof van de uien en pakt daar de valse meeldauw aan. U beschermt uw uien optimaal wanneer u Fubol Gold 2 keer achter elkaar inzet. U maakt dan gebruik van een krachtige duurwerking.

Gouden tip:
Wacht niet tot u valse meeldauw waarneemt, maar zet Fubol Gold preventief in!Voor meer informatie:
Jelle Westerlaken
Crop Advisor Akkerbouw Zuid-Nederland
Mob: 06 12 65 38 14
[email protected]
Publicatiedatum: