Grootste deel steunpakket boycot Rusland gebruikt

Enkele lidstaten hebben de volledige ruimte voor de interventiemaatregelen in verband met de Russische boycot al volledig opgebruikt. Andere landen hebben al meer dan 75% van de beschikbare volumes geclaimd. Dat blijkt uit notulen van de vergadering van de Expertgroep en beheercomité GMO groenten en fruit.

Er is nog 127.000 ton beschikbaar binnen de huidige verordening. Die maatregelen lopen sinds juli 2016. In april werd 8.800 ton groenten en fruit uit de markt genomen binnen deze maatregel met een waarde rond de 3 miljoen euro. Appelen, perziken, mandarijnen en peren vormen de top van meest uit de markt genomen producten. De ranglijst naar landen bestaat uit Spanje, België, Italië, Griekenland en Portugal.

Tijdens de vergadering stelde een van de lidstaten dat door de vorst de steunmaatregelen misschien geen effect meer hebben. De Europese Commissie oordeelde dat het nog te vroeg is om hier uitspraken over te doen aangezien de schade nog geïnventariseerd wordt en sommige schades niet direct zichtbaar zijn. Daarnaast zijn het volgens de Commissie verschillende dossiers.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.