Grote aanvoer bosuien in Noord-Amerika

Terwijl de volumes voor bosuien in Noord-Amerika groter lijken te zijn dan in 2016, blijven de prijzen stabiel en aan de lage kant.

"Er is op dit moment veel aanbod. De volumes lijken groter te zijn. Het lijkt wel alsof er minstens 20% meer aanbod op de markt is dan vorig jaar," zegt Manuel Arellano van het in Californië gevestigde Altar Produce. "Er ligt nu veel meer voorraad in koelopslag."

In de winter had Altar minder volume dan verwacht. Hoewel de sector inmiddels de transitieperiode met betrekking tot het aanbod van Mexico achter zich heeft geladen, lijken telers tegelijkertijd hun volumes te hebben verbeterd. "Het aanbod is significant groter," zegt Arellano. "Ik heb ook van andere telers gehoord dat ze dit jaar iets meer hebben geproduceerd."

Lokale en internationale concurrentie
De concurrentie komt zowel van lokale telers als vanuit het buitenland. "Met betrekking tot de Europese markt komt de concurrentie uit Egypte," zegt Arellano. "En als je naar de oostkust of naar Canada exporteert, komt de concurrentie vanuit New Jersey, Canada en Georgia. Op de westkust is er vanuit Washington en Oregon een lokaal aanbod."

De prijzen zijn tot nu toe laag gebleven. "De prijzen lopen wat achter," zegt Arellano. Vorig jaar werden rond deze tijd bosuien verkocht voor $6 tot $8 (€5,37 tot €7,16) FOB per carton. Sinds de laatste paar weken blijft de prijs volgens Arellano echter steken op zo rond de $5 (€4,47). 

Volgens Arellano zal de productie vanuit Mexico binnenkort afnemen. "Ik hoop dat we met twee of drie weken de prijzen toe gaan zien nemen. Ons volume zal afnemen, maar de afname zal niet groot zijn. Als bij iedereen het volume afneemt, zal de prijs zo rond de $6 (€5,37) schommelen. Binnen een maand tijd zal de prijs $1 (€0,89) sterker worden. Maar ik denk niet dat we deze zomer nog een FOB-prijs van $8 (€7,16) gaan zien." 

Voor meer informatie:
Manuel Arellano
Altar Produce
+1 760 357 6762
manuel@altarproduce.com
www.altarproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.