Zaaimachine met hydraulische gewichtsoverdracht en zwevende kluitenruimers

Väderstad Tempo is recordhouder op het gebied van zaaisnelheid: onlangs werd in Hongarije met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur 502 hectare in 24 uur gezaaid. Ook in Nederland en Vlaanderen blikt importeur Homburg Holland terug op een succesvolle zaai- en demonstratieperiode. Steeds meer maïs- en bietentelers kiezen bewust voor Väderstad Tempo precisiezaaimachines. Dankzij twee nieuwe functies, hydraulische gewichtsoverdracht en zwevende kluitenruimers, bereikt de Väderstad Tempo nu betere zaairesultaten.Om de zaaidiepte en de druk per zaaielement op elk moment optimaal te houden, zijn de Väderstad Tempo-modellen als optie leverbaar met een hydraulisch gewichtsoverdrachtssysteem. Dit systeem is op ieder zaaielement bevestigd en stelt de chauffeur in staat om de druk uiterst nauwkeurig af te stellen. "Doordat een positieve of negatieve druk kan worden ingesteld, kan aan een breed scala aan zaaizaad een optimale groeistart worden gegeven" aldus Jörgen Dahl, Productmanager Zaaimachines bij Väderstad. Het hydraulische gewichtsoverdrachtssysteem wordt vanuit de cabine tijdens het werk eenvoudig bediend via E-Control; het iPad besturingssysteem van Väderstad.Zwevende kluitenruimers
Voor een exact resultaat in elke rij, aangepast aan de veldomstandigheden ter plaatse, kunnen alle Tempo-modellen tevens worden uitgerust met zwevende Väderstad-kluitenruimers. Elke kluitenruimer is bevestigd aan een parallelconstructie en kan daardoor de bodemcontour exact volgen. De werking laat zich gemakkelijk instellen door middel van een veer. Jörgen Dahl: "Dit maakt het mogelijk om de druk van de kluitenruimer te verhogen of te verlagen. De kluitenruimer is uitgerust met een zelfreinigend rubberwiel. De positie van de zwevende kluitenruimers is afgestemd op de snelheid en nauwkeurigheid van de Tempo-zaaimachine."

Väderstad neemt het hydraulische gewichtsoverdrachtssysteem en de zwevende kluitenruimers vanaf begin juni 2017 in productie.

Voor meer informatie:
Homburg Holland - Importeur Väderstad
Johannes de Boer
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
T: +31 (0)58 257 1555
F: +31 (0)58 257 3535
info@homburg-holland.com
www.homburg-holland.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.