Eerste gezamenlijke event Freshfel en Profel

Verse en bewerkte AGF-sector slaan handen ineen

Tholen - "Samen moeten we gezonde en duurzame oplossingen vinden voor de food challenges in Europa", zo klonk het op 21 juni. Er wordt al jaren over samenwerking gesproken, maar gisteren was er daadwerkelijk een belangrijke stap gezet. De verse en bewerkte AGF-sector zaten samen in een zaal in Brussel om over deze onderwerpen te spreken en presentaties aan te horen. Op 21 juni 2016 vond een conferentie plaats van Freshfel en Profel. Het was de eerste keer dat deze twee Europese verenigingen voor de verse en de bewerkte sector samen een evenement organiseerden.


Opening Romain Cools en Philippe Binard.

Groeien
Philippe Binard en Romain Cools openden samen het evenement. Zij benadrukten beiden het unieke van dit evenement waarbij twee aparte entiteiten een stap in elkaars richting hebben gezet. "Beide partijen hebben een gemeenschappelijke belang, namelijk de consumptie van groenten en fruit verhogen. Daarnaast is de concurrentie van andere sectoren groot en is de handel onzeker. We moeten dus wel samenwerken en zoeken naar trends en mogelijkheden om te groeien."

Klik hier voor de fotoreportage
Verschillende sprekers
Er waren veel verschillende sprekers en bezoekers op het evenement. In de ochtend sprak Aldo Londo van de Europese Comissie over een veranderende politieke omgeving. Daarnaast hadden David Hughes en Daniel Fritz presentaties over de toekomst in een veranderende markt en communicatie omgeving. David ging dieper in op manieren waarop supermarkten gezonde producten in de kijker zetten en Daniel liet zien dat Google alles weet en dat we daar veel mee kunnen doen.


Panelgesprek op Europees niveau.

In de middag waren er nog andere sprekers. In een panel waren vier mensen van het Europese Parlement en Europese Commissie aan het woord. Zij gingen dieper in op de uitdagingen voor de sector. De heren van ProVeg lieten zien wat een enorme impact vlees eten heeft op moeder aarde en natuurlijk kwamen de duurzaamheid en gezondheid nog vaak voor in de verschillende presentaties. Deze worden later apart gepubliceerd op AGF en Freshplaza.

Klik hier voor de fotoreportageGezellig samen lunchen. Linksboven: Stephan Weist (REWE Group), Richard Schouten (Fresh Produce Centre) en Anne Marie Borgdorff (Fresh Produce Centre). Rechtsboven: Hein Deprez en Nancy Goovaerts van Greenyard. Linksonder: Jollien Sporten en Leen Matthé van Cooperatie Hoogstraten met Geert Hermans van TOG /Vigef. Rechtsonder: Thomas Maiwald (FEFCO), Anders Lind (Coop Trading) en Nathalie Schneegans (FEFCO).


Voor het evenement was de jaarlijkse meeting van Freshfel. Hier is Richard Schouten gekozen in de Board als opvolger van Hans van Es. Op de foto wordt Richard gefeliciteerd door voorzitter van Freshfel, Luc Clerx.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven