Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland verlengt boycot tot eind 2018

Tholen – Rusland verlengt de boycot van onder andere groenten en fruit tot eind 2018. Dat meldt de Landbouwtak van de economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Moskou via Twitter. De Russische premier Medvedev zou dit gezegd hebben een dag nadat de sancties van de EU officieel met een half jaar verlengd werden.


Russische premier Dmitry Medvedev.

"Natuurlijk zullen we adequaat reageren. Gisteren hebben we dit onderwerp besproken met president Vladimir Poetin en de regering zal met een voorstel komen om de boycot te verlengen met een jaar, tot 31 december 2018," aldus de Russische premier.

Einde juni besloten de EU-landen unaniem om de sancties tegen Rusland nog zes maanden aan te houden. De EU oordeelde dat er te weinig vooruitgang geboekt is om de Minks-akkoorden te implementeren. Deze akkoorden moeten tot een wapenstilstand in Oost-Oekraïne leiden. Sinds invoering van de sancties in 2014, nadat Rusland zich in het Oost-Oekraïens conflict mengde en de Krim annexeerde, wordt elk half jaar geëvalueerd en moeten de EU-lidstaten beslissen over een verlenging van de sancties.

Rusland reageerde in 2014 op de sancties met een boycot van onder andere Europese groenten en fruit. Sindsdien wijst het Kremlin er op dat Europa eerst stappen moet zetten voor toenadering, voordat Rusland gaat nadenken over opheffen van de sancties. In dat licht is deze verlening geen verrassing. In eerste instantie verlengden de Russen de boycot telkens met zes maanden, net als de EU. De laatste keer werd er echter ook gekozen voor een verlenging van een jaar.