Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienproductie Yunnan drastisch afgenomen

"De Chinese uienteeltsector bevindt zich met name in Yunnan, Sichuan, Jiangsu en Shandong. Vergeleken met vorig jaar is het volume afgenomen met 10% tot 15%. Hier zijn drie redenen voor. Ten eerste zijn telers wegens de marktomstandigheden van vorig jaar minder enthousiast geworden. Ten tweede heeft het extreme weer in het noordoosten ervoor gezorgd dat er minder uien zijn ontspruit dan verwacht. Ten derde zijn er veel nepzaden op de markt van Yunnan verschenen, die niet kunnen kiemen," aldus Chen Guangzhong van Jianchuan Mingyu Agriculture.


Telers op een uienveld


Geoogste uien

"Uien uit Yunnnan komen doorgaans tussen februari en juli op de markt. Aan het begin van het seizoen van dit jaar was sprake van een verminderde productie. Daardoor nam de prijs in snel tempo drastisch toe tot 1,2 yuan (€0,16) per 500g. Toen later grote volumes aan uien vanuit Shandong op de markt kwamen, daalden de prijzen in Yunnan tot een normaal niveau. De prijs is nu te vergelijken met die van vorig jaar. Naar verwachting zullen de prijzen weer stijgen aan het eind van juli, wat ook het einde van het seizoen is."

Een uienveld


Rode uien

"Ons bedrijf heeft een areaal van meer dan 100 hectare voor het telen van rode uien in Yunnan. Onze jaarlijkse productie is meer dan 10 miljoen kg. Naast uien produceren we ook fruit en maïs. Op dit moment leveren we voornamelijk uien aan grote groentenretailers in Hunan, Guilin, Guangxi en Fujian. We willen door middel van financiële en technologische ondersteuning van het Ministerie van Landbouw van Yunnan ons areaal uitbreiden tot 200 hectare. Hoewel de Chinese markt geleidelijk aan toeneemt, zijn we ook op zoek naar partners in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten zodat we ook naar deze markten kunnen exporteren."

Chen Guangzhong
Jianchuan Mingyu Agriculture Co., Ltd.
Phone (WeChat): +86 135 4972 5816
Email: [email protected]
Publicatiedatum: