Demo-Middag vroege plantuien TOP en PPA

Op 29 juni jl. konden geïnteresseerden een bezoek brengen aan het 10 Ha grote demo-veld met 2de jaars plantuien van TOP Onions en PPA Group te Oudenhoorn. Het gehele demo-veld, waar 10 verschillende rassen vroege plantuien op staan, werd op 18 maart geplant. De omstandigheden en bewerkingen zijn voor het gehele perceel 100% gelijk. Er is vanaf 1 mei in totaal vier keer 15 mm beregend op het perceel.Bezoekers waren wederom zeer geïnteresseerd en positief over de omvang en diversiteit van de proef. Ook dit jaar viel het ras Goblin in positieve zin op, het ras liet een mooi model, een mooie stand van het blad en veel vroegheid zien. Verder kwamen de rassen Lombardi, Contado en Jetset goed voor de dag. Op het demo-veld stonden verder twee rassen onder nummer, één van deze rassen zien we volgend jaar zeker weer terug in onze proef.

De verwachting is dat de uien volgende week geoogst worden. Na de oogst wordt van alle rassen een opbrengstbepaling gedaan. Ook in de verwerking worden de uien gevolgd, waarbij ze gecontroleerd worden op allerlei kwaliteitsaspecten. Op deze manier krijgen TOP Onions en PPA Group een zo compleet mogelijk beeld van alle verschillende rassen, vanaf het veld tot de eindbestemming.

Mensen die alsnog een bezoek willen brengen kunnen contact opnemen met één van de medewerkers van PPA Group. Kijk op www.ppagroup.nl/contact/medewerkers voor de contactgegevens.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.