Egyptische export profiteert van einde boycot

Voor de eerste keer sinds 2014 is de handel tussen Rusland en Egypte merkbaar verbeterd, liet de Egyptische minister van Industrie en Handel Tarek Kabil weten.

Egyptische exporteurs zagen in het eerste half jaar van 2017 de omzet stijgen van 286 miljoen dollar naar 360 miljoen dollar. De Egyptische export steeg met 26% na een krimp tussen de 16 en 25% in de afgelopen twee jaar.

De minister koppelde deze groei aan de intensieve promotie gedaan door het ministerie en het succesvol opheffen van de sancties op agrarische producten, waaronder aardappelen. Daarnaast zouden alle andere problemen waar Egyptische exporteurs mee geconfronteerd werden opgelost zijn.

Volgens een Russisch rapport is de export van groenten en fruit in deze periode gestegen van 236,2 miljoen dollar in de eerste helft van 2016 naar 303,8 miljoen dollar in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat komt overeen met een groei van 28,6%.
De groei was het grootst voor aardbeien (43,7%), aardappelen (159,5%) en uien (29,8%).

Lees hier het volledige artikel van dailynewsegypt.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.