Recordoogst voor Chinese knoflooktelers

Door de opbloeiende retailmarkt voor knoflook in 2016 werden knoflooktelers in de regio van Jinxiang (bij de stad Jining in de provincie Shandong) gestimuleerd om hun teeltgrond uit te breiden. Volgens bronnen is het totale areaal van alle teeltbedrijven samen toegenomen met minstens 30%. Ook waren de weersomstandigheden van dit jaar over het algemeen beter dan het jaar ervoor. Er waren geen extreme incidenten, zodat de knoflookproductie per hectare veel hoger is geworden. Ook is de kwaliteit een stuk verbeterd. "Door deze twee factoren is een recordoogst ontstaan voor knoflooktelers in Jinxiang," zegt Adam Li van Jinxiang Homage Imp & Expo. 


Handmatige selectie van knoflook

Het inpakken van knoflook

"Het district Jinxiang geldt als de thuisstad van Chinees knoflook. De regio heeft voor 670 hectare aan plantages. Wij werken zelf met ongeveer 333 hectare. Daarnaast kopen we ook knoflook in van telers. Alle knoflook van topkwaliteit wordt via de haven van Qingdao in de stad Shandong geëxporteerd naar Zuidoost Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika.


Knoflook van topkwaliteit


Opslagruimte voor knoflook

"De significante toename in productie legt zware druk op de exportprijzen voor knoflook. De huidige exportprijs is in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20% afgenomen. De knoflook van dit jaar is per stuk echter groter, met een dikkere schil. De kwaliteit is zodoende dus erg goed. De export is in vergelijking met voorgaande jaren fors toegenomen."



Dozen met knoflook, gereed voor export


Verse knoflook van topkwaliteit

"Knoflook komt elk jaar tussen april en augustus op de markt. Diezelfde periode is ook de ideale tijd voor export. Tijdens andere maanden komt de knoflook voor export vanuit koelopslag. Deze knoflook heeft ook kleinere maten. Voor de komende tijd heeft China duidelijk een voordeel ten opzichte van de concurrentie in het buitenland. De prijzen voor knoflook uit Egypte en India liggen weliswaar lager, maar de kwaliteit uit die landen is niet zo goed als dat van Chinees knoflook," zegt Adam Li tot slot.

Jinxiang Homage Imp & Exp. Co.,ltd zal aanwezig zijn op Asia Fruit Logistica in Hong Kong, dat van 6 tot 8 september wordt gehouden. Het bedrijf is te vinden op zone 5, stand N4S.

Adam Li
jinxiang Homage Imp & Exp. Co.,ltd
Telephone number: +86 178 6573 5065
Telephone number: +86 537 8737 008

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.