Landbouwer en Sociaal Soepatelier slaan de handen in elkaar

Van Elven werkt samen met ‘In de soep’ aan uniek soepproject

Het landbouwbedrijf van Stefaan en Nele Van Elven-Devoghel uit Veerle-Laakdal is gespecialiseerd in de teelt van aardappelen, wortelen en uien. Zij verpakken en verdelen deze producten – onder het label 'Vers van de boer'- via hun eigen hoevewinkel maar ook via tuincentra, groentewinkels, supermarkten,… over heel België. Een ander deel van hun productie wordt geleverd aan verpakkers of verwerkers. Er worden ook geschilde aardappelen en voorgesneden frieten uitgeleverd aan frituren, verenigingen en horecazaken.InDeSoep is een lokaal en sociaal tewerkstellingsproject van de Kringwinkel Zuiderkempen en bestaat sinds 2012. De medewerkers werken gedurende een maximum periode van 2 jaar bij InDeSoep. Zij krijgen opnieuw kansen in de maatschappij en waar nodig worden arbeidsattitudes aangescherpt. De keuken is gevestigd in het oude klooster van Heultje. Er wordt heerlijke verse soep bereid maar ook pastasalades en wraps. Er is een winkeltje waar de producten verkocht worden. De organisatie bedeelt ook soep in scholen en organisaties uit de omgeving. Je kunt er tevens terecht voor receptiebroodjes voor evenementen of feestjes.

Partner voor verwerkte producten
Nele Devoghel : 'Binnenkort vernieuwen wij onze hoevewinkel en breiden we het assortiment uit. Daarbij waren we op zoek naar een partner om verse soep en voorgesneden groenten te maken van onze producten. We zochten daarbij bewust naar iemand die paste in het concept dat we willen brengen namelijk lokale, duurzame en eerlijke voeding. We volgden het verhaal van InDeSoep al een tijdje en het leek ons een ideale partner. Deze mensen waren meteen enthousiast om samen te werken.'Leen Dierckx (verantwoordelijke 'InDeSoep') : 'We maken onze soepen uitsluitend met verse groenten zonder bewaarmiddelen of artificiële bindmiddelen. We proberen bewust samen te werken met lokale partners. Bovendien waren wij op zoek naar mogelijkheden om de verkoop uit te breiden. De vraag van Nele kwam dus op het juiste moment .'

Iedereen mee op de (boeren)kar
De soep is vanaf nu te vinden in de hoevewinkel van Van Elven te Veerle. Dit kan later verder uitgebreid worden zowel naar verkooppunten als naar de andere producten die 'InDeSoep' in aanbieding heeft.
Land- of tuinbouwers die hun groenten rechtstreeks willen aanleveren zijn welkom. 'Het zou ook mooi zijn om bijvoorbeeld lokale verenigingen mee op de kar te laten springen voor dit lokale en duurzame initiatief. Het is onze droom dat bij de soepverkoop van verenigingen uit de buurt of door de catering van bedrijven bewuster wordt gekozen voor een eerlijk en authentiek product van eigen bodem. We merken meer en meer dat consumenten daar bewust bezig zijn. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen,' besluiten beide dames.

Voor meer informatie:
Van Elven Agra bvba
Nele Devoghel
0478/922.106
nele@vanelven.be
www.vanelven.be

InDeSoep
Leen Dierckx
0498/100.250
indesoep@dekringwinkelzuiderkempen.be
www.indesoep.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.