Italiaanse witte uienmarkt komt in beweging

Een grote uienhandelaar uit Noord-Italië meldt dat er beweging in de witte uienmarkt zit en dat de prijzen niet meer zo laag zijn als een paar weken geleden. Desondanks liggen er nog volop uien in opslag. "De kwaliteit van de oogst van 2017 was niet uitzonderlijk goed hetgeen toegeschreven kan worden aan de hitte. Ik moest honderden kilo's wegdoen. Voor witte uien waren de opbrengsten per hectare goed met grote maten. Ironisch genoeg was er vanuit de Verenigde Arabische Emiraten juist veel vraag naar middelgrote uien. Aangezien ik geen continue aanvoer kon garanderen, moest ik deze kans voorbij laten gaan."Voor gele uien is de situatie nog steeds slecht. "De prijzen zijn nog lager dan in 2016. Ik heb een aantal telers aanbevolen hun uien niet te rooien omdat ze anders verlies zouden draaien. Het is niet leuk maar helaas wel de realiteit. Uien uit bewaring worden verkocht voor €0,10 per kilo als gevolg van de overvloedige voorraden."De prijzen van witte uien schommelen rond de €0,25. Dit is niet geweldig maar we mogen niet mopperen. Deze prijzen gelden alleen voor witte uien van goede kwaliteit en niet voor andere kleuren. Gezien het verloop van het zomerseizoen is het niet altijd mogelijk om de juiste kleur te kunnen garanderen."

Wat betreft sjalotten kan ik zeggen dat de Fransen de markt geen goed doen door hun product overal tegen lage prijzen te verkopen. Ze hebben enorme volumes beschikbaar en moeten hier van af."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.