Onderzoeksproject helpt Australische uientelers bij bestrijding witrot

Het Tasmanian Institute of Agriculture (TIA) probeert telers te helpen door onderzoek te doen naar betere methodes om witrot in uien te voorspellen en bestrijden.

Het TIA heeft de afgelopen twee jaar proeven gedaan op het gebied van groei van de uienwortel, ontwikkeling van ziektes en de omstandigheden tijdens de kweek; bodemtemperatuur, vochtigheidsgraad van de bodem en groei van de gewassen.

Deze informatie zal worden gebruikt om de omstandigheden te kunnen signaleren die voorafgaan aan een infectie en om instrumenten te ontwikkelen voor risicovoorspelling, zodat telers de ziekte beter kunnen beheersen.
 
Zo moet de informatie uientelers helpen met het identificeren van het moment waarop de ziekte waarschijnlijk in de bodem actief is, zodat fungiciden kunnen worden gebruikt in de perioden die het meest effectief zullen zijn.

De data voor de groei van de uienwortels wordt verzameld van zes commerciƫle velden in drie plantperiodes (mei, juli en september).
 
Het project wordt gefinancierd door Hort Innovation met behulp van de uienindustrie-heffing en geld van de Australische regering.
 
Lees meer op theadvocate.com.au

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven