Back to basics met de nieuwe AVR Spirit 5200 aardappelrooier

Op de komende Agritechnica presenteert AVR zijn nieuwste tweerijige rooier: de AVR Spirit 5200. In tijden van smart farming is dit een machine die gebouwd is als eenvoudige, efficiënte rooier voor de kostenbewuste landbouwer. De aandrijflijn is bewust eenvoudig gehouden en zeefmatten en egelbanden zijn mechanisch aangedreven. Robuustheid en betrouwbaarheid stonden centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwste telg in de Spirit-familie. Een ideale machine waar een efficiënt loofscheidingssysteem gewenst is!Sterk en eenvoudig
AVR blijft met zijn jongste Spirit 5200 bij de basis van goed aardappelrooien: een stevige machine die aardappelvriendelijk rooit. De machine is eenvoudig in gebruik en extreem robuust zodat de servicekosten laag blijven en de gebruiker te allen tijde kan door rooien. De machine is dan ook gebouwd met het oog op de exportmarkten, maar voldoet aan alle vereisten om in de Europese markt ingezet te worden. Functies als hydraulische niveauregeling, automatische rijenvolging, wielsturing met reset zijn standaard aanwezig.

Aardappelvriendelijk rooiproces
De chauffeur volgt gemakkelijk het rooiproces dankzij de verstekrooier en ook de bediening is eenvoudig en intuïtief door de can-bus joystick en het overzichtelijke bedieningsscherm. Een lange graafmat met dubbele sterschudders zorgt voor een eerste zeving. Een loofmat scheidt loof en onkruid op een aardappelvriendelijke manier. Loofklappen is niet nodig. De vier rijen afstrijkers boven de loofmat houden ook de laatste aardappelen binnen de machine. De staande egelband met extra loofvingers verwijdert het laatste loof uit de productstroom. De loofvingers in het U-profiel zorgen voor extra meeneemeffect. Een staande egelband verzekert ook een enorme grondverwerking.

Een beklede zeefmat zorgt voor een aardappelvriendelijke transfer naar een dwarsegelband met afstrijkrollen, die de aardappelen naar de leestafel leidt, waar ruim plaats voorzien is voor vier personen voor een laatste inspectie.

Lage bodemdruk, ideaal voor moeilijke rooiomstandigheden
Dankzij het rooien in verstek moet de trekker niet uitgerust worden met cultuurwielen. De trekker kan op brede banden blijven. Een groot voordeel in moeilijke rooiomstandigheden en het spaart de bodem! Daarnaast worden ook geen kluiten meer gevormd door de trekkerwielen tijdens het rooien.
Onder de Spirit 5200 staan grote 650/65R30.5 radiaalbanden, wat een lage bodemdruk garandeert en waardoor de machine licht te trekken is.

Technische specificaties
• Afmetingen (lxbxh): 10.41 x 3.30 x 3.80 m
• Rij-afstand: 75 - 90 cm
• Bunker capaciteit: ong. 6 ton
• Gewicht: 8.500 kg
• Loshoogte: 4.0 m
• Benodigd vermogen (ong.): 66 kW /90 pk

In de praktijk
De AVR Spirit 5200 wordt voor de eerste maal aan het grote publiek voorgesteld tijdens Agritechnica in Hannover op de AVR-stand in hal 24. Beursdata: 12-18 november 2017.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven