Kleine knoflookteler groeit uit tot bedrijf van 600 hectare

Het begon allemaal in 1967 toen Francisco Mira Hernández de eerste paar hectare knoflook aanplantte in het dorp Anna, in de Spaanse provincie Valencia. Hiermee was het bedrijf Imperio geboren. "Op slechts zestienjarige leeftijd besloot Francisco Vicente Mira-Costa Ruiz, deze onderneming samen met zijn vader aan te gaan. Tegenwoordig eidt Francisco het bedrijf en kent hij de markt waar Imperio een leidende positie bekleedt door en door. Dit is vooral te danken aan de waardevolle kennis die Francisco van zijn vader meekreeg," legt commercieel directeur Carmen Roch uit. 

Imperio is vandaag de dag een bekende naam in de knoflooksector. Het bedrijf beschikt over een areaal van ruim 600 hectare waar het zowel conventionele als biologische knoflook teelt. "Het bedrijf dankt zijn succes aan investeringen, voortdurende toewijding en technische ontwikkelingen gericht op productie, verpakkingen en de verkoop van een breed scala aan producten, waaronder biologische en bewerkte knoflook," aldus Roch.

Dit jaar viert Imperio zijn vijftigjarig bestaan maar is het bedrijf nog even toegewijd en enthousiast als toen het een halve eeuw geleden begon.
Voor meer informatie:
Carmen Roch Martínez
S.A.T. Nº 9888 IMPERIO
Ctra. Algorfa, km 1 - Finca Lo Rubes
Polígono Industrial La Cerámica, S/N
03390 Benejúzar - Alicante. Spain
T: +34 965 35 66 21
carmen.roch@imperiogarlic.com
www.imperiogarlic.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven