Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Machinefabrikant Wifo

"De voorover kantelaar voor heftrucks heeft een ruimere kiphoek"

Machinefabrikant Wifo komt met een kistenhandling met een voorover kantelaar voor heftrucks, zo laat het bedrijf weten. Volgens de fabrikant was het al mogelijk in combinatie met een verreiker, maar nu dus ook met de heftruck. De voorover-kantelaar kan kisten uit de rij halen of direct tegen elkaar aan plaatsen, laat Wifo weten. Het bedrijf introduceert per 1 januari 2018 de nieuwe K95 voorover kistenkantelaar.


De kistenhandling met een voorover kantelaar van machinefabrikant Wifo.

Kantelaar
Waar de huidige voorover kantelaars nog een kantelmechanisme aan de zijkant van de kist hebben, beschikt de nieuwe Wifo K95 kantelaar over een kantelmechanisme met twee uitschuifbare gebogen profielen. De kantelaar beschikt over een ruime kiphoek van 150 graden en een maximaal draagvermogen van 2500 kilo. Doordat het kantelmechanisme zich achter de kist bevindt, blijven de zijkanten volledig vrij waardoor het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Daarbij is er één heftruck nodig voor de handling van de kisten en wordt er zowel tijd als ruimte bespaart, laat Wifo weten.


Het nieuwe model van machinefabrikant Wifo.

Kisten
De machine is uitgevoerd met een bovenklem die bij standaard aardappelkisten (1600 mm breed) precies op de kistenrand valt waardoor de bovenzijde van de kist volledig vrij is en de producten goed de kist uit kunnen komen, geeft het bedrijf aan. De kist wordt volgens hen volledig geklemd waardoor deze niet of nauwelijks zullen beschadigen. Wanneer de klem volledig geopend is, kunnen er volgens de fabrikant meerdere lege kisten opgepakt worden. De K95 wordt standaard geleverd voor de heftruck maar is tevens geschikt voor elk type verreiker.

Presentatie
De K95 wordt van 12 tot en met 18 november gepresenteerd op de Agritechnica in Hannover. Per 1 januari 2018 zal de eerste 0-serie van 5 stuks beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
WIFO-Anema
Hegebeintumerdyk 37
9172 GP Ferwert (Nederland)
T: +31 (0) 518 411 318
F: +31(0)518-411 563
WhatsApp: +31 (0)6 518 239 92
Publicatiedatum: