Gewonnen door Pool Agri

Zilveren medaille voor 3D-camerabesturing schoffelmachines op Agritechnica

Tussen al het geweld en primeurs van de grote fabrikanten op de Agritechnica, trof Pool Agri dit jaar op de stand van Agritechnica(hal 13, stand B64) twee nieuwigheden aan, zo laat het bedrijf weten. Naast de première van de nieuwe McConnel Agribuggy zelfrijdende veldspuit, stelt Pool Agri zich namelijk ook voor als de nieuwe importeur van het Franse Carré. Deze fabrikant won al innovatieprijzen en doet dat nu opnieuw met een zilveren Agritechnica medaille voor een 3D-camerabesturing voor schoffelmachines.


De 3D-camerabesturing van schoffelmachine kreeg een zilveren medaille.

Precies op het juiste spoor
Met het aanstellen van importeur Pool Agri wil Carré haar marktaandeel en servicenetwerk in Nederland en Duitsland verstevigen. Twee landen die volgens het Franse familiebedrijf uitstekend passen bij de oplossingen die het bedrijf biedt voor mechanische onkruidbestrijding, grondbewerking, zaaibedbereiding, bemesting en graslandverzorging. Importeur Pool Agri ziet in Nederland vooral kansen voor de Carré Econet, een verzamelnaam voor het uitgebreide programma schoffelmachines met werkbreedtes van 2 t/m 12 meter en tot wel 48 rijen. Bestaande klanten roemen de Carré Econet om zijn robuuste bouw en om schoffelelementen die zodanig zijn ontworpen dat er een grote mate van stijfheid ontstaat. Deze bouwwijze is van cruciaal belang omdat veel (biologische) akkerbouwbedrijvenpagina 2/3 vertrouwen op de nauwkeurigheid van RTK-gps stuurautomaten en daarbij zijn betrouwbare en spelingsvrije schoffelelementen onmisbaar voor een optimale onkruidbeheersing. Hiernaast is het gewicht van de schoffelelementen relatief hoog, waardoor op zwaardere gronden een goede indringing en constante werkdiepte worden gewaarborgd.

Medaille winnende 3D-camerabesturing
Carré maakt al geruime tijd gebruik van camerabesturing als alternatief voor RTK-gps en zet hierin een volgende stap door een gezamenlijke ontwikkeling (met onder meer Claas) van de nieuwe Precicam 3D-camerabesturing voor schoffelmachines. Het verschil met voorgaande camera's is het gebruik van een camera met twee objectieven (een stereocamera) waardoor een 3D-beeld ontstaat. Dit heeft als voordeel dat het systeem beter in staat is om het verschil te zien tussen onkruiden en cultuurplanten als er sprake is van een sterke onkruidontwikkeling. Andere voordelen zijn de betere herkenning van kleine planten en de geringere windgevoeligheid. 

Meer dan schoffelmachines
Carré mag dan vooral bekend zijn om de Econet front- en driepuntschoffelmachines en de Anatis schoffelrobot, de fabrikant doet meer, zoals onder meer de:
  • Rotanet roterende wiedeg met werkbreedtes van 3 t/m 10 meter
  • Sarclerse wiedeg met werkbreedtes van 1,5 tot maar liefst 24 meter (óók voor grasland!)
  • Penterra, Pentasol en Polysol zaaibedbereiders met werkbreedtes van 2,7 t/m 8 meter
  • Prairial graslandregenerator en -beluchter
  • En niet te vergeten de zeer robuuste Inro Strip Till strokenbewerker en -bemester
De fabrikant Carré en het team van Pool Agri zijn te vinden in stand B64 in hal 13 op de Agritechnica.

Voor meer informatie:
Pool Agri Import & Export
Schutsluis 15
7681 KG Vroomshoop (Nederland)
Perscontact: dhr. Hendrik Pool
T: +31(0)546 641910

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven