Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie internationaal keurmerk ''Cebolla de La Mancha''

Bijeenkomst wereldwijde uiensector in Albacete, Spanje

Op 15 en 16 november komt de wereldwijde uiensector bijeen in het Spaanse Albacete tijdens de 2e International Onion Meeting (IOM 2017). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de vereniging van uientelers uit Castilla-La Mancha. Tijdens de samenkomst worden vijf voor de uienteelt relevante onderwerpen behandeld.


 
De bijeenkomst vindt plaats in Albacete, omdat dit één van de grootste uienproductiezones van Europa is. Het areaal was in 2017 meer dan 5000 hectare groot en de oogst omvatte 364.234 ton uien.

Gedurende twee dagen worden de volgende hoofdonderwerpen behandeld: markten, teelt, distributie, export en opslag. Op 15 november wordt 's morgens de bijeenkomst begonnen met een analyse van (inter)nationale markten, waaraan Alfonso Tarazona (directeur van ACEC en partner van PROCECAM) en de Duitse marktexpert Hans-Christoph Behr deelnemen. Vervolgens komt het tweede onderwerp aan de orde: teelt. Onder leiding van de experts Koen van der Voort (manager van De Groot en Slot) en Juan Carlos Brevis (geneticus bij Bayer USA), zullen de belangrijkste innovaties op het terrein van genetica en rassen worden besproken. José Muñoz (Granada Coating) zal vertellen over systemen die de ontwikkeling van zaden ondersteunen en David Scals zal het tweede onderwerp afsluiten met een presentatie over de nieuwe manier om ziektes te bestrijden. 

's Middags wordt het thema distributie behandeld met expert Jaime Palafox (Nebrija Business School) en Juan Carlos García (SHC). Het zal gaan over de verschillende distributieketens en de vereisten bij voedselveiligheid. De dag zal afgesloten worden met het bespreken van de export: de behoeften van buitenlandse handel in uien en verschillende veilige manieren van bankieren. Dit zal gebeuren met de hulp van Prado Flores (Instituut van Buitenlandse Promotie van Castilla-La Mancha) en Laura Cortés (exportspecialist bij Globalcaja). Ook wordt op deze dag het kwaliteitskeurmerk ''Cebolla de La Mancha'' gepresenteerd, een keurmerk dat waarde toevoegt aan de uien uit La Mancha.
 
De tweede dag staat in het teken van het vijfde onderwerp: opslag. Er zal aandacht worden besteed aan bestaande en nieuwe opslag- en bewaringssystemen. Er zullen bijdragen zijn van specialist Lyndon Johnson (van Bayer USA) en Teunis Verheij en Wim Kombrink van het Nederlandse bedrijf Dijksma Koudetechniek. Aan het einde van de dag zullen Bas Ruygrok (JDC Onion Grading Solutions) en Albert Lleguerri (Manter Packaging Ibérica) de ontwikkelingen op het gebied van verwerkings- en inpaksystemen presenteren.

De samenkomst zal plaatsvinden in het Congrespaleis van Albacete. Er zullen twee expositieruimtes zijn waar de belangrijkste uienbedrijven hun vorderingen en ontwikkelingen laten zien; van oogstmachines, zaden en meststoffen tot kwaliteitscertificering van het eindproduct.
 
U kunt zich op de volgende websites inschrijven voor IOM 2017: www.congresointernacionalcebolla.com, en www.internationalonionmeeting.com.
Publicatiedatum: