Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Prijs lente-uien stijgt dramatisch

Lente-uitjes vormen samen met gember en knoflook de belangrijkste ingrediƫnten voor het bereiden van voedsel in de meeste Chinese huishoudens. Onlangs verschenen er op de markten van de provincie Xinjiang ook lokale variƫteiten uit Anningqu en Xishan. Verder waren er lente-uitjes uit de provincie Shandong verkrijgbaar. De prijzen van sommige soorten zijn met meer dan 3 yuan (0,38 euro) gestegen ten opzichte van november vorig jaar.

Dit jaar was de oogst hoog en lente-uitjes uit Anningqu, Wujiaqu, Xishan en Nanshan waren goed voor de helft van het marktaanbod. Door wortelrot viel de oogst van lente-uitjes in Shandong tegen, wat de prijzen iets deed stijgen. De oorzaak van deze prijsstijgingen in Shandong is dus puur de lagere oogst. Wat echter de prijzen van de lente-uitjes uit Xinjiang dit jaar deed stijgen, is het feit dat de telers daar hun totale areaal hebben verkleind. De marktvraag bleef daarbij stabiel, waardoor de prijzen van nieuwe lente-uitjes zijn gestegen.

Bron: Xingjiang Morning Post
Publicatiedatum: