Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP OnionsTholen - Ondanks de kou waren er vrijdagmiddag toch tientallen relaties aanwezig bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe uienverwerkingsfabriek van MSP Onions in Nieuwdorp. Het is dan ook niet zomaar een project, waarbij de jongste generatie Moerdijk de eerste van de maar liefst 1.600 palen sloeg. "We kunnen wel spreken van een enorm duurzaam, innovatief en groots project. We hebben hier jaren naar toegewerkt", aldus Lindert Moerdijk over deze mijlpaal met de heipaal.
Lindert, Lijn, Lennart, Rinus, Jan en Benny Moerdijk van MSP Onions

"Onze internationale klanten willen hoge kwaliteit en 100% traceerbaarheid voor een lage prijs. Met de huidige manier van werken kan de Nederlandse uienindustrie niet volledig aan die eisen voldoen. Dat was de prikkel die we nodig hadden om actie te ondernemen. We verwachten hiermee naar een kwaliteitsniveau te gaan die nu nog niet te zien is in de sector", aldus Lindert.


De mini-Moerdijkjes

Hij loofde de 'smoothie' van kapitaal, kennis, ervaring, kritische en out-of-the-box-denkende Moerdijken die tot deze start van de bouw hebben geleid. "Want het moge duidelijk zijn dat je met interne strubbelingen niet tot de start van zo'n project komt. Daarvoor moet je iets teveel beslissingen nemen. We hebben heus discussies gehad, maar zijn nu wel op het moment gekomen dat we de factory of the future kunnen bouwen", aldus Lindert.Om die nieuwbouw te realiseren, wordt het bedrijf met 5 hectare uitgebreid. De gemeente heeft hiervoor grond verkocht en een groenstrook verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt aan de achterkant van het bedrijf een park, met water, speelplekken en wandelpaden. Aan de voorkant (de Hertenweg) wordt de situatie ook opgeknapt. De entree wordt verlegd naar de rand van het dorp."Het is geen gewoon project geweest", zo beaamde wethouder Ad Schenk, die aangaf trots te zijn een dergelijk project in de gemeente Borsele te realiseren. Na het slaan van de eerste paal, gingen alle relaties - betrokkenen van de bouw, leveranciers en werknemers - snel naar binnen om met elkaar te spreken en bleef het nog lang gezellig in Nieuwdorp.
Op deze foto zien we onder meer Jan Moerdijk, Jan Zweemer (Van Meir), Johan Deprez (Deprez Construct) en Jacco Weststrate


Lindert Moerdijk met onder meer Marco Maljaars, John de Bat en Rutger Keurhorst van OTA


Jack Kloosterboer en Fred Compeer van Kloosterboer


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven