Jos Koedooder, Koedooder& Zn. Handelmaatschappij:

"Er zit weer leven in de bewaarhandel"

Tholen – "Wie had dat nu weer verwacht, de vraag naar wortelen is aangetrokken", zegt Koedooder van Handelsmaatschappij Koedooder & Zn. Het winterweer in week 9 lijkt een zegen voor de bewaarhandel omdat de kou veel product heeft 'opgeruimd' in Oost- en Zuid-Europa waardoor er exportmogelijkheden zijn ontstaan. "Afgelopen dagen is er al veel gestuurd en voor goede kwaliteit wortelen worden goede prijzen betaald. Ik denk dat we in mei door de wortelen heen zijn", vertelt Jos. Koedooders specialiteit is bieten en die handel loopt ook steeds beter. "Er zit weer leven in de groentenbrouwerij."Oplopende prijs
"In januari en februari ging de telefoon nauwelijks maar nu is er regelmatig vraag. Er zijn nog maar weinig goede kwaliteitswortelen die op transport kunnen en het op bestemming ook nog even uithouden. De prijs van wortelen gaat flink omhoog. Begin vorige week schommelde de prijs rond de 25 cent. Aan het einde van de week liep deze op naar 30 cent. Het blijft wel goed zoeken naar de juiste partijen, ook al is in Nederland ook veel product opgeruimd."

Opdonder
Door het winterse weer eten mensen meer winterse kost en door temperaturen van -20 graden in Oost Europa is er veel oogst verloren gegaan, ook omdat de temperatuur daarna weer snel opliep. Ook heeft de kou de vroeg gezaaide bloemkool en sla in Noord-Italië " een opdonder gegeven". Al deze factoren maken dat Jos voorzichtig optimistisch is over de rest van het seizoen in de bewaargroenten.

Bieten en kool 
In rode bieten, specialisme van Handelsmaatschappij Koedooder & Zn. was het seizoen al beter. "De vraag trekt ook hier aan, maar de Nederlandse bieten raken uit de hoeken, het aanbod is krap", vertelt Jos. De vraag naar kool is er volgens Jos ook. "De markt voor de kleine maten witte kool was al redelijk omdat die schaars zijn. Met name in de tussenmaten trekt de vraag aan, de vraag naar grote maten is minder. Met mate ontstaat ook vraag naar rode kool".
 
Voor meer informatie:
Koedooder & Zn BV Handel My
Jos Koedooder
Hertogalberchtstraat 72
1611 GP Bovenkarspel
T: 0228 517465
M: 06 20490366

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven