Slecht weer funest voor teelt Italiaanse wortelen en uien

Vanwege de zware regenval van de afgelopen dagen hebben de landbouwers in Fucino geen wortelen en uien kunnen zaaien. Dat heeft als gevolg dat er in juni veel minder product voor handen is en dat zal gepaard gaan met economische gevolgen.

"De zware regenval creƫert ongemakken en veroorzaakt ernstige vertragingen voor de telers in Fucino," zegt een wethouder Domenico Fidanza. "We zijn erg laat met zaaien dit jaar, maar de grond is doorweekt en de landbouwers kunnen hun land niet op."De situatie lijkt zich ook de komende dagen niet te verbeteren want een storing boven de regio Abruzzo zorgt voor nog meer regen.

"Waarschijnlijk zijn de landbouwers 20 dagen uit de running, zelfs als stopt het met regenen. Normaal gesproken zou er in juni geoogst worden, met name de wortelen, maar dat is nu van de baan. Dit is economisch gezien een ramp voor meer dan 100 bedrijven in de regio. Daarnaast zijn de meeste bedrijven niet uitgerust met waterreservoirs waardoor het water dat nu valt niet wordt opgevangen. Dat is jammer want in de droge periodes zou dat water gebruikt kunnen worden voor de irrigatie van het land," zegt Fidanza.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven