1 op 8 telers gebruikt social media voor promotie

Uit de AkkerbouwScanner van AgriDirect blijkt dat 12,7% van de benaderde akkerbouwers gebruik maakt van social media om het bedrijf en/of producten te promoten.


 
Tijdens deze telefonische inventarisatie worden momenteel Nederlandse akkerbouwers telefonisch benaderd met vragen over hun agrarische activiteiten, toekomst- en investeringsplannen. Een representatieve steekproef van 275 Nederlandse akkerbouwers heeft vragen beantwoord over de inzet van social media ten behoeve van hun bedrijf.
 
Akkerbouwers tussen 51 en 55 jaar oud
In de Nederlandse akkerbouwsector zet 12,7% van de agrariƫrs social media in om het bedrijf en/of producten te promoten. Ruim 86% gebruikt daarentegen geen van deze media ten behoeve van het bedrijf.
Als er gekeken wordt naar het professioneel gebruik van social media naar leeftijd dan blijkt dat akkerbouwers tussen 51 en 55 jaar het meest gebruik hiervan maken (19,5%). Akkerbouwers tussen de 66 en 70 jaar gebruiken het minst social media voor promotiedoeleinden.


 
Facebook en Twitter zijn het populairst
Er werd ook aan de akkerbouwers gevraagd welke social media ze inzetten om hun bedrijf en/of product te promoten. Facebook blijkt met 63,9% verreweg het populairste sociale medium te zijn voor professioneel gebruik. 13,9% van de benaderde akkerbouwers gebruikt Twitter. 5,6% gebruikt Instagram en/of LinkedIn. Slechts 2,8% gebruikt Youtube en/of discussie fora.




Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven