Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Baker & Murakami draait met sorteertechnologie van Elisam/Ellips

Baker & Murakami Produce Company uit Oregon verpakt en sorteert uien binnen de VS. Onlangs heeft dit bedrijf een compleet nieuwe verwerkingslijn in gebruik genomen. De lijn functioneert op basis van de optische sorteertechniek van Ellips (camera en software) en de daarop afgestemde sorteermachine van Elisam.
Machinelijnen raken verouderd en zijn aan vervanging toe. Nieuwe technologische ontwikkelingen zijn voor veel bedrijven een belangrijke reden om te vervangen. Klassieke machines als bunkers en afstaarters blijven nodig, maar het verschil wordt gemaakt door de software van tech bedrijven die de machines afzonderlijk- en de lijn in zijn geheel vele malen beter laten presteren dan voorheen.



Na een uitgebreide selectie heeft Baker & Murakami gekozen voor de optische sorteermachine van Elisam/Ellips. Deze machine sorteert uien op externe factoren als kleur, koprot, kaalheid en beschadigingen. Doorslag om voor de technologie Elisam te kiezen, is de uitgebreide functionaliteit van de True Sort Software. Die stelt Baker & Murakami in staat om op ongekende wijze te sorteren op interne kwaliteit. Ze hebben meerdere machines met elkaar vergeleken, maar de software- en camera technologie van Elisam/Ellips bleek verder te zijn dan de rest.



In dezelfde regio waar Baker & Murakami zich gevestigd heeft, draait River Point Farms inmiddels ook enige jaren met een Elisam/Ellips systeem. Onlangs hebben de bedrijven Owyhee Produce en Partner Produce voor dit systeem besloten. Ze kiezen allemaal voor de zekerheid met een verwerkingslijn die zich dagelijks in praktijk bewijst. Inmiddels draaien wereldwijd 14 uien sorteerbedrijven met Elisam.



System integrator JDC USA, gevestigd in Meridian Idaho, is daarbij een belangrijk lokaal steun- en servicepunt. JDC levert onderdelen direct uit voorraad en beschikt over ervaren support medewerkers en engineers. Dat is belangrijk voor de continuïteit, want je moet er natuurlijk niet aan denken dat de machine stil komt te staan!


Voor meer informatie:
www.ellips.com
www.jdcgrading.com
www.elisamgrading.com
Publicatiedatum: