Prijsstijgingen verwacht voor Franse sjalotten

"In 2017 was er sprake van een groot volume met de oogst van traditionele sjalotten. Daardoor is de prijs lager geworden," zegt Pierre Batardière van het Franse bedrijf Daniel Cadiou. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van traditionele sjalotten en is gevestigd in Plouzévédé in Bretagne. De opbrengst van de oogst was met name in dit teeltgebied erg hoog. 

"De markt voor sjalotten bevindt zich op dit moment in een overgangsfase. We schakelen geleidelijk aan over op sjalotten uit koelopslag. Dat houdt in dat de sjalotten binnenkort weer in waarde gaan stijgen en de prijzen toe zullen nemen. Er is echter nog steeds erg veel onzekerheid binnen de markt, omdat we niet weten hoe groot het volume in opslag nog is."


Pierre Batardière (rechts) met zijn collega Alexandre Gourvennec op Medfel 2018

Volgens Pierre was de aanplantingsfase voor het volgende seizoen niet makkelijk. "De weersomstandigheden waren slecht. We lopen twee weken achter op hoe normaal het proces rond deze tijd van het jaar loopt. We hadden de aanplanting afgerond, vlak voordat vorige week de temperaturen hoger werden. Dat had een positief effect en mogelijk kunnen we de vertraging weer inhalen. De tijd zal het leren."

Daniel Cadiou levert traditionele sjalotten, knoflook, uien en andere groentensoorten. Onlangs presenteerde het bedrijf een nieuw biologisch assortiment, dat onder andere bestaat uit rode kool, witte kool en bloemkool. 

Voor meer informatie: 
SARL Daniel Cadiou
00336 07 22 05 54
Manoir du Bant
29440 Plouzévédé
France


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.