Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiaas uienopkoop-programma is een farce

Het interventieprogramma van de regering van Rajasthan MIS) voor de uienmarkt is een farce nu blijkt dat de prijzen die geboden worden onder de marktprijs liggen. De regering van de deelstaat heeft in vijf districten inkooppunten voor uien opgezet maar er hebben tot dusver nog geen transacties plaatsgevonden. 

"Een reden hiervoor is dat telers op de markt betere prijzen kunnen krijgen," legt Rajiv Lochan van de Rajasthan State Cooperative Marketing Federation uit. De regering biedt €0,08 per kilo terwijl telers op de markt €7,41 - 9,89 per kilo kunnen krijgen. Telers zijn echter nog steeds ontevreden omdat de productiekosten van de uien €0,08 tot €0,09 per kilo bedragen. 

"Het programma van de regering om uien op te kopen is een schijnvertoning. Aangezien telers €0,08 aan productiekosten kwijt zijn en zij in Mandi maar €0,06 per kilo krijgen," meent de voorzitter van All India Kisan Sabha weten. 

De hindustantimes.com schrijft dat het district Sikar het centrum van de uienteelt in de staat Rajasthan is. Dit jaar wordt de uienproductie op 40.000 tot 50.000 ton geraamd. De regio telt zo'n 50.000 uientelers. 


Publicatiedatum: