Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen hard onderuit

De afgelopen dagen zijn de uienprijzen hard onderuit gegaan. De prijzen zijn ten opzichte van een paar weken geleden ongeveer gehalveerd. Dit blijkt uit de prijsnoteringen die de Holland Onion Association vandaag bekend maakt, zo meldt Onion Today. Ook valt in de lijst op dat er een grote spreiding is in prijzen van partijen met dezelfde kwalificaties. Blijkbaar hebben een aantal telers weinig vertrouwen in een goede afloop van dit verkoopseizoen en doen heel gemakkelijk afstand van hun uien. Ondanks dat de tarracijfers er op dit moment nog goed uitzien, bestaat de vrees dat de kwaliteit de komende weken achteruit gaat. Ook dit kan een reden zijn dat een teler besluit om afscheid te nemen van een partij. De verwerkende bedrijven hebben daarentegen voldoende afzet en de export in Europa loopt goed door. De export is echter nog nooit zo hoog geweest, ruim 11% hoger in vergelijking met vorig jaar. Zijn er dan toch meer uien dan verwacht? Heeft het CBS dan toch gelijk? Een ding is zeker: De afloop van het seizoen blijft spannend.
 
Lastige opkomst uien
De afgelopen weken zijn telers druk in weer geweest om de opkomst van uien te bespoedigen. Op diverse plekken in het land stonden beregeningsmachines opgesteld om de korst nat te maken, die was ontstaan na de zware regenval van twee weken geleden. Ook cambrigde rollen en wiedeggen werden van stal gehaald om de korst te breken. 

Publicatiedatum: