Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Let op vroege ontwikkeling van trips door de hoge temperatuur in tweedejaars plantuien

Door de hoge temperaturen ontwikkelen plantuien zich zeer snel. De hoge temperaturen zorgen tegelijkertijd voor een groter risico op trips. Afgelopen jaar hebben we vooral in het Zuiden gezien welke schade trips kan aanrichten. Aangezien het droge weer lijkt aan te houden is het zaak om uw gewas goed in de gaten te houden en indien nodig passende maatregelen te nemen.

Als u volwassen trips aantreft in uw tweedejaars plantuien spuit dan het liefst in de avond of vroeg in de ochtend met een contactinsecticide zoals Karate Zeon. Het is zaak om de trips te raken. Hierbij is uw spuittechniek van essentieel belang voor een optimaal resultaat. Bedenk vooraf goed hoe met uw spuitapparatuur de druppels onder in de schacht van de uien komen. 

Twee dingen zijn zeer belangrijk:
  • Voldoende water om zoveel mogelijk druppels onder in het gewas te krijgen. Voldoende is 400 - 500 liter water
  • Hebt u een standaard spuittechniek, gebruik dan een lage spuitdruk, dit geeft grote druppels die tot onder in de schacht vallen. Met een hoge druk ontstaan fijne druppels die niet ver genoeg in het gewas komen. De hoge spuitdruk zorgt er ook niet voor dat de druppels diep het gewas in geblazen worden. (luchtondersteuning helpt hier wel bij)

Op zoek naar nog meer tips: Lees hier de gouden tips van Syngenta voor het bestrijden van trips in uien

Bij kijk onze video over Karate Zeon:
Publicatiedatum: