LandLaser 360° verjaagd vogels op een effectieve, duurzame en diervriendelijke manier.

Inholland-studenten met LandLaser 360° ‘Student Company van het jaar 2018’

Team Vogelvrij SC van Hogeschool Inholland Alkmaar is 'Student Company van het jaar 2018' geworden. Tijdens de nationale finale op maandag 11 juni sleepten de vierdejaars Inholland-studenten Technische Bedrijfskunde de prijs in de wacht met hun onderneming Vogelvrij SC en gaan hiermee door naar de Europese finale in Riga in Letland. De studenten vertegenwoordigen daarmee Nederland in deze competitie. Met hun product LandLaser 360° hebben de studenten een manier gevonden om op een effectieve, duurzame en diervriendelijke manier vogels te verjagen. De landelijke competitie werd georganiseerd door Jong Ondernemen.


Vogelvrij SC wint Student Company 2018

De afgelopen zes maanden hebben de studenten het bedrijf opgezet en lanceerden een eigen innovatief product. Patrick Grossat, Stijn Vos, Dennis de Boer en Marvin Laan zetten als team Vogelvrij SC met hun LandLaser 360° het beste resultaat neer. Hun lasersysteem verjaagt vogels op een effectieve, duurzame en diervriendelijke manier uit het agrarische landschap. 
 

Nationale finale 'Student Company van het jaar 2018' 

Patrick Grossat is algemeen directeur van Vogelvrij SC. Hij denkt dat hij en zijn collega's de prijs wonnen door echt als één team te werk te gaan. "Door de sterke samenwerking tussen vier studenten, goede presentaties en het positieve toekomstperspectief hebben wij een mooi bedrijf kunnen neerzetten en zijn wij de beste Student Company van Nederland geworden. We hebben gezocht naar innovatieve oplossingen voor deze automatische vogelverschrikker zoals een laser die 360 graden kan draaien, het gebruik van recycled materiaal en we maken gebruik van zonne-energie." De jury geeft aan: "Het product biedt een mooie oplossing voor een zeer actueel probleem."
 

Team Vogelvrij SC

Afgelopen april won het lasersysteem ook al de Jong Ondernemen-prijs van Ondernemend Alkmaar. Deze prijs, waarbij de ondernemers werden aangekleed door Strak in Pakken uit Alkmaar, werd uitgereikt door Ondernemend Alkmaar bij de stagemarkt Mix & Match in het stadion van AZ. Grossat: "In de aanloop naar de finale zijn wij een heel traject doorgelopen om dit te bereiken. Na de winst in de finale van onze opleiding Technische Bedrijfskunde stroomden wij door naar de Regiofinale. Na de winst in de Regiofinale werd de landelijke halve finale in Amsterdam bereikt. Uiteindelijk gingen van de 12 teams de beste vijf Student Companies door naar de nationale finale. Met deze winst hebben wij een plek bemachtigd in de Europese finale in Riga. Daar kijken we naar uit!"


Alle winnaars Student company 2018

Voor meer informatie:
Jong Ondernemen
www.jongondernemen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven