Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scherpe exportdaling Oekraïense uien

In de campagne van 2017/18 is het aanbod van Oekraïense uien aan buitenlandse markten aanzienlijk verminderd. Volgens 'Fruit-Inform' is het volume 40% afgenomen in vergelijking met het voorgaande seizoen.
 
Tijdens de betreffende periode hebben Oekraïense bedrijven 10 duizend ton uien op de buitenlandse markt verhandeld. Ter vergelijking: een seizoen eerder lukte het Oekraïne om 18 duizend ton te exporteren. Monetair gezien is de export minder scherp gedaald met slechts 19%. De voornaamste reden voor de afname van het aanbod is de verlaagde vraag van bedrijven uit Belarus. Dit land was de grootste afnemer van Oekraïense uien in 2016/17 met een totaal geleverd volume van meer dan 11 duizend ton. In 2017/18 viel dit cijfer terug naar 0,2 duizend ton.
 
Tegelijkertijd lukte het Oekraïne om z'n aanwezigheid op de Turkse markt aanzienlijk te verhogen. Waren er het seizoen ervoor geen leveringen aan de Turkse markt, in 2017/18 kwam het verladen volume naar dit land op 1,3 duizend ton, waardoor Turkije in de top 3 van importeurs kwam te staan. De ranglijst werd geleid door het VK en Iraq, die respectievelijk 3,4 en 2,2 duizend ton ontvingen.
 
Publicatiedatum: