Uienseizoen Midwesten VS start later dit jaar

Het lijkt erop dat het uienseizoen in het Midwesten van de Verenigde Staten dit jaar twee weken te laat is. Aanhoudend winterweer bracht een late lente waardoor het planten later dan gewoonlijk begon. Sindsdien waren de omstandigheden voor het zomerseizoen gunstig.

"Het lijkt erop dat het Midwesten niet voor de tweede week van september zal starten met de oogst," zegt Tim Hanline van Onion Boy. "We hadden een late lente en begonnen later dan gepland met planten. In plaats van 21 april begon het planten op 10 mei. De zomer was prima met de juiste hoeveelheid regen en goede temperaturen."

Hanline geeft aan dat andere regio's binnenkort beginnen. "Het Noordwesten staat op het punt om deze week te verladen en zij melden een bumpergewas. New York en andere gebieden in het Noordoosten zullen ook binnen een week of twee beginnen te verladen."Oogst en kwaliteit zien er tot nu toe goed uit
Hoewel de uien nog in de grond zitten, zijn de telers voorzichtig optimistisch over wat zij nu op de plantages zien. De planten zien er gezond uit en de oogst wordt verwacht in ieder geval dicht bij het gemiddelde te zitten, zo niet beter te zijn.

"De zaken zien er goed uit in dit stadium met een oogst waarvan geraamd is dat deze dicht bij het gemiddelde of daarboven zit," zegt Hanline. "Er zijn geen ziekten of plagen geweest en het gewas ziet er veelbelovend uit. We weten het niet zeker, totdat we de uien beginnen te verpakken. In het verleden hebben we gezien dat een gewas er goed uitzag, maar de teleurstelling tijdens de oogst kwam. Maar het weer draagt bij aan een goede oogstkwaliteit en we hopen dat dit blijft meewerken."Telers spelen nauwelijks quitte
Nu is de uiopslag uitgeput en verladers vullen voorraden aan met uien uit Californië en Mexico. De markt blijft plat en de prijzen zijn laag. Dit jaar was niet gunstig voor uientelers omdat overvloedig aanbod de prijzen laag hield.

"De markt was mager dit jaar," zegt Hanline. "Prijzen waren erg laag en telers spelen maar net quitte. Dit geldt vooral voor gele uien, met een iets betere situatie voor rode en witte uien. Met deze geraamde bumperoogst uit het Noordwesten aan het begin van het seizoen, verwachten we dat de markt laag blijft in het eerste deel van de herfst."

Voor meer informatie:
Tim Hanline 
Onion Boy Inc.
Tel: +1 (419) 342-2202

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven