Kou vertraagt de oogst

Peru: export zoete uien zou 4,6% kunnen stijgen

Dit seizoen (augustus 2018-januari 2019) zou Peru de export van zoete uien tot 121.500 ton kunnen verhogen. Dat is 4,6% meer dan de 116.100 ton die het tijdens de vorige campagne verlaadde.
 
Dit werd gemeld door Miguel Ognio van KeyPeru, die zei dat er een goede teelt in Ica en ten noorden van Lima was, die van hoge kwaliteit is. De kou vertraagt de teelt wel.
 
80% van de zoete ui wordt geëxporteerd naar de VS, 19% naar Europa (Spanje en Nederland) waar de voordelen van de zachte smaak van de zoete ui bekend begint te raken, en de rest van de naburige markten als Ecuador, Colombia, Chili en Bolivia, die erom vragen wanneer er een tekort van de lokale teelt is.
 
Uitdagingen voor de sector
Miguel Ognio sprak ook over de uitdagingen voor de sector. Hij vertelde dat Peru z'n eigen vijand was omdat verladingen niet naar behoren werden uitgevoerd, waardoor er veel uien in dezelfde periode op de markt kwam en de prijzen daalden. Ook werden pittige uien in de leveringen gestopt, wat schade aan Peru's prestige bracht.
 
Een andere uitdaging ligt in het respecteren van de mrl eisen. Sommige telers voegen meer dan de toegestane hoeveelheden toe om hogere opbrengsten te krijgen. Het resultaat is dat wanneer deze producten op de markt komen ze worden afgekeurd, wat z'n weerslag op Peru als exporteur heeft.
 
Meer uitdagingen liggen er op het gebied van stagnatie in de haven van Callao en irrationele verhoging binnen de logistiek, wat de concurrerende positie van het nationaal product vermindert.
 
Bron: agraria.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.