350 kilo cocaïne tussen bananen ontdekt in haven Vlissingen

Politie doet afgelopen dagen diverse drugsvondsten in AGF

Afgelopen vrijdag heeft de Douane bij een bedrijf in de haven van Vlissingen 350 kilo cocaïne gevonden tussen een lading bananen. De cocaïne met een straatwaarde van bijna 9 miljoen euro zijn in beslag genomen en vernietigd. De lading waren afkomstig uit Ecuador. Het HARCteam, Douane, FIOD en de Zeehavenpolitie zal de zaak verder onderzoeken. 
 
De cocaïne in dozen met bananen
 
Tomaten en uien
Zondag heeft de Britse politie 400 kilo cocaïne en heroïne ontdekt in een vrachtwagen die de oversteek vanuit Hoek van Holland had gemaakt. De harddrugs zaten verstopt tussen de tomaten en uien die de vrachtwagen vervoerde. Het voertuig en de lading zijn volgens The Guardian direct in beslag genomen door de National Crime Agency. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 30 miljoen euro. 
 
De vrachtwagen had woensdag vanuit Hoek van Holland de oversteek gemaakt naar haven van Killingholme. Een 45-jarige Roemeense man werd gearresteerd toen hij met de vrachtwagen weg wilde rijden. 
 
Ananas
De Douane heeft in Amsterdam acht mannen aangehouden die worden verdacht van het importeren van een partij cocaïne. De veertien kilo drugs zaten verstopt in een partij met ananas uit de Dominicaanse Republiek. De drugs werden drie weken geleden ontdekt in de haven van Rotterdam en de container werd door de politie gevolgd. 
 
De veertien kilo cocaïne die tussen de ananas was verstopt
 
Afgelopen donderdag werden de mannen opgepakt toen ze de cocaïne uit de container wilde halen. De verdachten komen uit de regio Amsterdam en Tilburg en zijn tussen de 22 en 47 jaar oud. In verband met de zaak is een Dominicaan, een Turk en een illegale verblijvende Albanees aangehouden. De partij cocaïne met een straatwaarde van 350.000 euro is na de aanhouding direct vernietigd.
 
Bron: OM/Telegraaf/The Guardian
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven